Boekrecensies,  Young adult

Hongerspelen (De hongerspelen #1) – Suzanne Collins

Hongerspelen
Titel: De hongerspelen
Auteur: Suzanne Collins
Verschenen: 2008
Pagina’s: 359
Uitgever: Van Goor
Originele titel: The hunger games

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Wil je meer recensies lezen van de boeken van Suzanne Collins?

Ik ben de Hongerspelen gaan lezen doordat er een aanbieding was op bol.com en ik nog 1 extra boek erbij mocht kiezen. Eigenlijk koos ik een random boek uit en zag wel of het een leuk boek zou zijn. Ik denk dat ik dit vaker moet gaan doen want dit boek was geweldig. Een verhaal als dit zal je echt nergens anders lezen. Ik heb nog nooit een verhaallijn als dit gelezen. Vanaf het begin af aan word je meteen het verhaal ingezogen. Suzanne Collins schrijft het verhaal op zo’n interessante manier dat je door wilt blijven lezen totdat het uit is. Als ik ook maar een klein beetje tijd over had ging ik weer verder met lezen. Dit boek is echt een aanrader. Het is het begin van een serie van 3 boeken. Deze boeken sluiten precies op elkaar aan, in tegenstelling tot wat sommige series hebben. Je moet de boeken dan ook echt precies op volgorde lezen en ook vooral NIET de achterkant van de andere boeken al lezen!!!

‘De Hongerspelen boeken zijn echt een aanrader!’

Leuk weetje: de filmrechten van dit boek zijn verkocht aan Lionsgate. Op 23 maart 2012 gaat de film in première. Er zijn zelfs al plannen voor het verfilmen van het tweede boek. Deze zou in November 2013 verschijnen. Onder andere worden de personages Katniss wordt gespeeld door Jennifer Lawrence, Peeta wordt gespeeld door Josh Hutcherson en Gale wordt gespeeld door Liam Hemsworth.

Meer lezen? Klik dan hier voor de recensie van deel 2.

Rating: 5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *