Boeken,  Roman

Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon

Al een hele tijd staat Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon in mijn boekenkast. En nu kwam ik er eindelijk aan toe om dit boek uit te lezen! In deze recensie lees je wat ik ervan vond.

Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze écht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen? Elke brief, elk souvenir, elk díng is een herinnering. Gina moet kiezen wat in haar nieuwe leven past en wat ze los wil laten, want alleen dan ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden…

Op de achterflap staat dat Honderd stukjes van mij geschikt is voor de fans van Sophie Kinsella en Jojo Moyes. Dat belooft veel goeds! Het boek gaat over Gina, die niet zoveel geluk in haar leven heeft. Ze is ziek geweest en nu wil haar man ook nog eens van haar scheiden. Hoe pak je je leven weer op na al deze ellende? Haar appartement staat vol met dozen met spullen die ze niet kan houden. Ze besluit het roer om te gooien en maar honderd dingen te houden die iets voor haar betekenen. Ieder hoofdstuk van het boek begint met een belangrijk voorwerp uit het leven van Gina. Aan de hand van dit voorwerp blikt ze terug op het verleden. Een grappige en originele insteek. Toch zorgt deze vorm ervoor dat het boek traag op gang komt. Het duurt minstens tot de helft (en het is nogal een dik boek) tot er een beetje vaart in begint te komen. Het heden en het verleden worden erg uitgebreid beschreven. Daar is op zich niks mis mee, maar het haalt wel de vaart uit het verhaal.

‘Honderd stukjes van mij is een boek met een mooie boodschap’

Omdat het verhaal traag op gang komt en ik niet lekker kan doorlezen, is het feit dat er zoveel personages zijn ook niet echt handig. Daardoor ga ik mensen door elkaar halen. De laatste honderd pagina’s van het boek worden pas echt interessant, daar heeft de schrijfster me te pakken. Ontzettend zonde dat er zoveel informatie wordt verteld waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt (voor mijn gevoel). Het idee van het boek vond ik mooi, en het is ook mooi om te zien dat je Gina ziet veranderen en steeds positiever en gelukkiger ziet worden. Je hebt medelijden met haar, omdat ze al zoveel ellende heeft meegemaakt. De boodschap achter het verhaal is een pakkende, maar het is jammer dat het boek net wat te dik is om het boek ook pakkend te maken.

Honderd stukjes van mij

Titel: Honderd stukjes van mij
Auteur: Lucy Dillon
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 480
Uitgever: Uitgeverij de Fontein

bol-button

Rating: 3/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *