historische fantasy boeken
Boeken

Historische fantasy boeken

Fantasyboeken kunnen zich in verschillende tijden afspelen. De toekomst, het heden of juist het verleden. Het verleden geeft direct al een magisch tintje aan het verhaal, laat staan als het volledig fantasy is! Hier vind je een lijst met historische fantasy boeken.


Laatste update: juni 2024

Historische fantasy boeken

historische fantasy boeken

The familiar – Leigh Bardugo (NL)

In een klein huis in een armoedige straat in Madrid gebruikt Luzia Cotado magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken. Wanneer Luzia’s sluwe bazin haar geheime talent ontdekt, eist ze dat Luzia haar krachten gebruikt om de sociale positie van haar gezin te verbeteren. Wat begint als onschuldig amusement voor de verveelde adel, neemt een gevaarlijke wending wanneer Luzia de aandacht trekt van Antonio Pérez, de in ongenade gevallen secretaris van de Spaanse koning. Pérez is er namelijk op gebrand om het vertrouwen van de koning te herwinnen. Luzia komt in een wereld terecht waarin de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog steeds verder vervagen. Naarmate ze bekender wordt, groeit ook de kans dat haar joodse afkomst de toorn van de Inquisitie op zal wekken. Ze zal al haar moed en verstand moeten gebruiken om te overleven – zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inroepen van Guillén Santángel, een verbitterde onsterfelijke bekende, wiens geheimen voor hen beiden dodelijk kunnen zijn.
Bestel het boek hier bij Bol.com

De Weyward-vrouwen – Emilia Hart

Kate, 2019. Vluchtend voor een gewelddadige partner laat Kate alles achter en vertrekt naar Weyward Cottage in Cumbria, dat ze geërfd heeft van haar oudtante. In de krochten van het huis schuilt een geheim dat zich sinds de heksenjachten van de 17e eeuw verborgen heeft gehouden. Violet, 1942. Violet verzamelt liever insecten en klimt in bomen dan dat ze zich gedraagt als een nette jongedame. Maar dan verandert een serie schokkende gebeurtenissen haar leven voorgoed. Altha, 1619. Altha staat terecht voor hekserij omdat ze een man uit de buurt zou hebben gedood. Ze staat bekend om haar geheimzinnige band met dieren en de natuur, en dus vormt ze een bedreiging die uitgeroeid moet worden.
Bestel het boek hier bij Bol.com

historische fantasy boeken

Babel – R.F. Kuang (ENG)

Oxford, 1836. The city of dreaming spires. It is the centre of all knowledge and progress in the world. And at its centre is Babel, the Royal Institute of Translation. The tower from which all the power of the Empire flows. Orphaned in Canton and brought to England by a mysterious guardian, Babel seemed like paradise to Robin Swift. Until it became a prison… But can a student stand against an empire?
Bestel het boek hier bij Bol.com

De avonturen van Amina al-Sirafi – Shannon Chakraborty

Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven. Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn. Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen… het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.
Bestel het boek hier bij Bol.com

historische fantasy boeken

Hemelse rivalen – Rebecca Ross

Terwijl een wrede oorlog tussen goden door het land woedt, probeert Iris Winnow haar leven weer op de rails te krijgen. Haar moeder worstelt met verslaving en haar broer wordt vermist aan het front, dus het is aan Iris om de familie te onderhouden. Ze gaat bij de Oath Gazette werken, waar ze met de arrogante Roman Kitt moet concurreren om de felbegeerde promotie tot columnist. Intussen schrijft Iris verwoed brieven aan haar broer. Op magische wijze belanden de brieven echter in de handen van Roman. Wanneer hij anoniem terugschrijft, ontstaat er een band die Iris helemaal naar het front van de strijd zal leiden: voor haar broer, voor het lot van de mensheid en voor de liefde.
Bestel het boek hier bij Bol.com

Dochter van de Scharlaken Rozen – Chloe Gong

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde… en de eerste die haar verried. De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.
Bestel het boek hier bij Bol.com

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *