Boekrecensies,  Young adult

Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Hij is van mijTitel: Hij is van mij
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 267
Uitgever: Scelta

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.
Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Mening over Hij is van mij

Chinouk Thijssen heeft haar boek Hij is van mij herschreven van een thriller naar een young-adult thriller! Ik heb de thriller gelezen en moest natuurlijk de young-adult variant ook lezen. Vandaag deel ik met jullie wat ik van het boek vind!

De vorige keer was ik razendenthousiast over Hij is van mij, ik had het boek 4,5 sterren gegeven. Dat was meteen ook de reden dat ik dacht dat ik dit boek móest lezen: zou hij nog steeds zo goed zijn als het oorspronkelijk verhaal? Ik kan jullie mededelen dat hij nog veel beter is!

In dit boek lees je vanuit het perspectief van Zara en krijg je af en toe ‘gedachtes’ mee van de persoon die Zara lastig valt. Dit maakt het onwijs spannend want ik heb continu mezelf afgevraagd wie nou de persoon zou zijn die Zara lastig viel. Wie was die gek?! Langzaam maar zeker valt alles op zijn plaats en wanneer het verhaal eindigt weet je precies wie de stalker was. Als je verwacht dat dit verhaal een zoetsappig verhaal is dan heb je het compleet mis. Dit is een onwijs spannende young adult thriller die je met veel moeite moet neerleggen om te stoppen. Het verhaal is zo spannend dat je moet doorlezen. De spanning wordt tot een hoogtepunt opgebouwd en wanneer dat hoogtepunt bereikt is dan weet je dat je het boek niet eens meer kunt neerleggen omdat het zo spannend is.

Op de een of andere manier vond ik dit verhaal veel spannender dan de thriller, zeker omdat er best veel was aangepast. Ik bleef maar in het verhaal doorgaan, zelfs wanneer ik het boek had weggelegd was ik aan het nadenken wie de stalker nou was. Dat zegt voor mij altijd wel veel, dit betekent dat het voor mij een goed boek is.

Al met al een fantastisch boek, heel veel spanning en ook goed neergezet. Dat je aan het einde pas weet wie de stalker is maakt het boek voor mij een fantastisch boek want dit betekent dat het gedurende het verhaal helemaal niet duidelijk was! Niets was voorspelbaar.

Klik hier voor alle recensies van Chinouk Thijssen.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *