Hij, hij en ik
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Hij, hij en ik – Kristan Higgins

Denise van de Adorable Bookclub las het boek Hij, hij en ik van Kristan Higgins. Volgens Denise een grappig boek met een luchtige toon!

Waar gaat Hij, hij en ik over?

Net toen Faith Holland voor het altaar stond om haar jawoord te geven, vond Levi Cooper, de beste vriend van haar verloofde, het tijd. Tijd voor haar aanstaande om op te biechten dat hij weliswaar gek op haar was, maar dat hij op cruciale momenten aan Justin Timberlake moest denken om iets voor elkaar te krijgen. En dat het hem dus verstandig leek om maar niet te trouwen.
Faith kon destijds maar één ding bedenken: vluchten naar de grote stad! Maar nu, drie jaar later, heeft haar familie haar nodig, en gaat ze terug naar Blue Heron. Moet kunnen, want de wonden zijn inmiddels wel geheeld… denkt ze. Maar dan ontdekt ze dat uitgerekend Levi – de man die destijds haar bruiloft ruïneerde – haar nieuwe buurman is!

In Hij, hij en ik lees je het verhaal van Faith Holland die er bij het altaar achter kwam dat haar aanstaande eigenlijk op mannen valt. Nadat ze een aantal jaar in San Francisco gewoond heeft wordt het tijd voor Faith om terug te keren naar haar geboortedorp om te voorkomen dat haar vader trouwt met de vreselijke Lorena. Dit houdt echter in dat ze haar ex-verloofde weer onder ogen moet komen, en ook zijn beste vriend Levi, die ervoor koos om Jeremy voor het altaar te dwingen om uit de kast te komen…

Hij, hij en ik is een grappig boek. Het hoofdpersonage Faith is een ontzettend leuke meid en ik kon mezelf goed in haar herkennen. Ze is een tikkeltje onhandig en heeft soms een iets te grote mond waardoor ze in de meest onhandige situaties terecht komt. Het boek heeft een hele luchtige toon en ik heb tijdens het lezen vaak hardop moeten lachen omdat Faith ontzettend droge opmerkingen kan maken. Toch draagt Faith ook een groot geheim met zich mee, wat ervoor zorgt dat haar personage wel diepgang heeft en in het verhaal ook tot ontwikkeling komt.

Het verhaal vond ik eerlijk gezegd niet heel spannend. Ik had van tevoren wat verwachtingen over het plot en die zijn eigenlijk allemaal waargemaakt. Hoewel het verhaal dus wat voorspelbaar en soms zelfs een beetje cliché is, wist Higgins gelukkig met een paar kleine plotwendingen te komen die ik niet helemaal aan had zien komen, waardoor ik het verhaal zeker met plezier gelezen heb. Hij, hij en ik is absoluut geen moeilijk boek en door de prettige en humoristische schrijfstijl vlieg je door dit lieve verhaal heen. In dit boek komen veel verschillende personages voor maar omdat ze allemaal zo verschillend van aard zijn is het niet moeilijk om iedereen uit elkaar te houden.

‘Hij, hij en ik is een leuk en lief verhaal dat je in mum van tijd uitgelezen hebt’

Je leest in Hij, hij en ik niet alleen vanuit het oogpunt van Faith, maar ook vanuit Levi, de beste vriend van Faith’s ex-verloofde Jeremy. Levi is een aantrekkelijke man, en ook hij heeft een verleden waar hij mee worstelt. Jammer genoeg vond ik Levi soms net iets té grof uit de hoek komen. Ook vond ik het jammer dat ik hier en daar nog wat tikfoutjes in het boek tegenkwam. Gelukkig kon de humor van Faith dit weer compenseren. Wat ik trouwens ook opmerkelijk vond was dat het verhaal vrij modern leek, maar dat Faith en Levi wel opeens een Netflix-dvd via de post kregen. Dat is dan opeens weer erg ouderwets. Faith’s geboortedorp is zo’n typisch idyllisch dorpje waar iedereen elkaar kent, dus het zal voor Amerikaanse lezers zeker bijdragen aan een soort nostalgisch gevoel, maar voor Nederlanders die Netflix alleen kennen als streamingdienst is zoiets toch wel verwarrend, zeker wanneer er tegelijkertijd over smartphones gesproken wordt.

Hij, hij en ik is een leuk en lief verhaal dat je in mum van tijd uitgelezen hebt. Ik heb veel plezier beleefd aan dit verhaal al was niet misschien niet heel diepgaand of verrassend. Dat hoeft ook niet altijd. Dit is een heerlijk boek om gewoon lekker bij weg te dromen. Ik zag dat Higgins nog meer boeken heeft geschreven die zich afspelen in deze verhaalwereld, en daar ben ik zeker benieuwd naar!

Meer recensies lezen van de boeken van Kristan Higgins? Klik dan hier.

Hij, hij en ik

Titel: Hij, hij en ik
Auteur: Kristan Higgins
Verschenen: juli 2017
Pagina’s: 340
Uitgever: Harlequin

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.