Boekrecensies,  Young adult

Hier was ik – Gayle Forman

Hier was ikTitel: Hier was ik
Auteur: Gayle Forman
Verschenen: 16 oktober 2015
Pagina’s: 310
Uitgever: Moon
Originele titel: I Was here

Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude schoolvriendinnen, over Ben McAllister – de jongen die Megs hart brak – en over een versleuteld computerbestand, dat Cody niet lijkt te kunnen openen. Wanneer ze toch toegang krijgt tot het bestand, worden de geheimen achter Megs dood beetje bij beetje aan Cody onthuld…

Mening over Hier was ik

Cody’s leven verandert in één keer wanneer haar beste vriendin zelfmoord pleegt. Ze snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Waarom vertelde Meg haar niet dat er iets aan de hand was? Dat ze niet lekker in haar vel zat? Cody gelooft er niks van dat Meg dit ‘zomaar’ heeft gedaan. Ze gaat op zoek naar de reden waarom Meg besloten heeft om gif in te nemen. Haar zoektocht leidt haar naar het oude studentenhuis van Meg, waar ze onder andere Ben McAllister leert kennen, een jongen die in een band zit. Is hij de reden dat Meg het leven niet meer zag zitten? Of zit er totaal iets anders achter? Wanneer Cody Meg’s computer krijgt, gaat ze op onderzoek uit. Ze komt achter een paar dingen, die ze van tevoren nooit had verwacht. Beetje bij beetje komt Cody te weten wat er zich allemaal in Meg’s leven afspeelde.

Een aantal jaar geleden las ik voor het eerst een boek van Gayle Forman, namelijk Als ik blijf. Dat boek is me zo bijgebleven dat ik daarna al haar boeken wilde lezen. Hier was ik is het nieuwste boek van de auteur. Hoewel ik een beetje traag in het verhaal kwam, vond ik het boek wel een interessant en boeiend verhaal hebben. Het stoorde me alleen dat er af en toe wat slome momenten in zaten. Dat haalde de vaart uit het verhaal, wat ik een beetje jammer vond. Maar je wilt wel door blijven lezen, omdat je benieuwd bent naar de reden waarom Meg zelfmoord heeft gepleegd.

Ik vond het eind een beetje tegenvallen. Ik had er denk ik iets meer van verwacht, dus in dat opzicht valt het boek mij een klein beetje tegen. Toch is dit een boek vol avontuur met een aangrijpend en heftig onderwerp. Ik kan het dan ook zeker aanraden om te lezen (ondanks het wat tegenvallende einde). Ik heb ook recensies gelezen die het einde prachtig en verrassend vonden, dus het is denk ik maar net wat je in je hoofd hebt als je het boek leest. Al met al vind ik het een interessant boek, met een heftig onderwerp, dat je wel binnen een paar dagen uit hebt.

Meer recensies lezen van de boeken van Gayle Forman? Klik dan hier.

Rating: 3.5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *