Het zwembad
Roman

Het zwembad – Libby Page

Meer dan een jaar ligt het boek Het zwembad, geschreven door Libby Page, op mijn nachtkastje te wachten tot het gelezen mag worden. Onlangs bedacht ik me dat het echt tijd was om hem op te pakken omdat het omslag zo mooi is en het verhaal bijzonder klonk. Ik heb hem inmiddels gelezen en vertel je er graag meer over!

Waar gaat Het zwembad over?

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Al vanaf het eerste moment heb ik het gevoel dat ik Kate en Rosemary ken. Ik koesterde, tijdens het lezen van het boek, warme gevoelens voor hen en hoe zij neer zijn gezet. Het zwembad draait om deze personages, maar desondanks komen ook andere personages die aan bod komen. Hierbij wordt kort verwezen wat hun verleden is. Hoewel deze personages maar een kleine rol speelden in het verhaal, kreeg je een super goed beeld van de wijk waarin het zwembad is gevestigd.

Het zwembad is het debuut van auteur Libby Page. In eerste instantie had ik er niet veel van verwacht, maar het verhaal is heel meeslepend. Dit boek zorgt ervoor dat je blijft lezen. Het verhaal is origineel, het is goed neergezet en zoals ik al benoemd had: de personages zijn goed uitgewerkt. Je hebt het idee dat je onderdeel van de buurt bent geworden.

Het zwembad zorgde voor een lach en een traan’

Uiteindelijk toen ik Het zwembad had uitgelezen, had ik er echt een bijzonder voel door gekregen. Ik heb gelachen, ik heb ook gehuild. Ik ben enorm verrast en had niet verwacht dat het verhaal me zo zou kunnen raken. Het verhaal is enorm hartverwarmend, het voelt alsof dit zomaar in jouw eigen wijk zou kunnen plaatsvinden en het leest enorm lekker weg.

Het zwembad is een enorm fijn boek voor de zomerperiode, zeker als je zelf in jouw omgeving een zwembad hebt. Lees dit boek aan de rand van je zwembad en laat je verrassen door de fijne schrijfstijl van de auteur. En vergeet niet om af en toe zélf een duik te nemen.

Meer recensies lezen van de boeken van Libby Page? Klik dan hier.

Het zwembad Titel: Het zwembad
Auteur: Libby Page
Verschenen: mei 2018
Pagina’s: 334
Uitgever: A.W. Bruna

bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *