jill mansell
Feelgood

Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Ieder jaar verheug ik me weer op een nieuwe Jill Mansell. Het zonnetje in huis van Jill Mansell is vrolijker dan ooit, met een prachtige limited edition bedrukte zijkant. Lees hier de recensie van Het zonnetje in huis.

Waar gaat Het zonnetje in huis over?

Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch? Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

In dit nieuwe boek van Jill Mansell – ik vraag me altijd af hoe ze het voor elkaar krijgt om ieder jaar weer een boek te schrijven – volgen we Lou. Lou komt in aanraking met de chagrijnige tachtigjarige Edgar Allsopp, die in zijn eentje in een groot landhuis op de heuvel van het idyllische Foxwell woont. Edgar heeft hulp nodig, en Lou lijkt de perfecte kandidaat voor die baan. Of beter gezegd: de enige kandidaat, want de andere medewerkers heeft hij weggejaagd. Lou zit er eigenlijk niet zo op te wachten, totdat Edgar wel een heel bijzonder en once in a lifetime aanbod doet…

‘Het perfecte, hartverwarmende boek voor deze zomer’

Lou is te goed voor deze wereld. Ze is positief, lief, zorgzaam en probeert het iedereen naar hun zin te maken. Mansell maakt het niet moeilijk om meteen om dit personage te gaan geven. We volgen niet alleen Lou, maar ook Lou’s vriend van vroeger Sammy. Hij wil graag doorbreken als zanger met zijn zelfgeschreven nummers. En dan heb je nog aantrekkelijke broer Remy, die Lou natuurlijk niet ziet staan, en Edgars oude liefde Della. En een extra belangrijke bijrol voor de hond Captain Oates. Het verhaal wordt niet alleen vanuit Lou’s perspectief verteld, ook de rest komt aan bod en dat vind ik altijd erg leuk.

Doordat Mansell altijd lekker afwisselt met haar personages, is het verhaal geen moment saai. Meestal worden personages in haar verhalen op het eind heel mooi met elkaar verbonden, maar dat bleef in Het zonnetje in huis – helaas – een beetje uit. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog? Desalniettemin is het een verhaal vol hartverwarmende personages en speelt het boek zich als een film je hoofd af. Een heerlijk boek om deze zomer mee te nemen op vakantie, daar krijg je geen spijt van!

Pluspunten
+ Hartverwarmende personages
+ Leest lekker weg
+ Het ultieme zomerboek

Minpunten
– Het einde had ik spectaculairder verwacht

Heb jij Het zonnetje in huis al gelezen? Bestel hem hier!

het zonnetje in huis

Titel: Het zonnetje in huis
Auteur: Jill Mansell
Verschenen: mei 2023
Pagina’s: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthof

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.