Boekrecensies,  Chicklit

Het zomerhuis – Ann Brashares


Het zomerhuis is het nieuwste boek van Ann Brashares. Je kent haar vast wel van haar razendpopulaire boek 4 vriendinnen 1 spijkerbroek. Ik las haar nieuwste boek!

Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie.
Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?

Het zomerhuis vertelt het verhaal van de families van Ray en Sasha, een aparte familie. Sasha en Ray hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar ze delen wel drie zussen, een geweldig zomerhuis én een slaapkamer. De vader van Sasha en de moeder van Ray waren vroeger getrouwd en kregen drie kinderen, de zussen. Later zijn zij uit elkaar gegaan, maar het strandhuis is nooit weggegaan. Sasha en Ray zijn de nieuwe kinderen en gebruiken om en om de slaapkamer in het strandhuis. Op de een of andere manier kennen zij elkaar, maar ook weer helemaal niet. Ze lezen dezelfde boeken, gebruiken dezelfde badkamer en zelfs hetzelfde bed.

Je leest dit verhaal vanuit verschillende personages, maar voornamelijk vanuit Ray en Sasha. Het boek is erg makkelijk en leest ook ontzettend snel en makkelijk weg. In het begin twijfelde ik zelfs of dit boek niet iets té makkelijk was geschreven. Ook is het gewoon een enorm gek idee dat Ray en Sasha elkaar nog nooit hebben gezien, maar dat ze wel gemeenschappelijke (half)zussen hebben. Een beetje een gekke situatie, die denk ik niet zo snel voorkomt. Dit is echter gewoon een verhaalstukje waar je overheen moet stappen.

‘Ik was verbaasd én positief verrast’

Vroeger was ik een ENORME fan van de boeken van Ann Brashares (4 vriendinnen 1 spijkerbroek) en daarom kon ik echt niet wachten om dit boek te gaan lezen. Ergens was ik ook wel weer bang voor een soort teleurstelling, ik vond haar boeken vroeger (lees: heel wat jaren geleden) geweldig, maar nu ben ik natuurlijk een stuk ouder. Misschien is dat ook de reden dat ik het verhaal in het begin wat simpel vond ogen. Echter neemt het boek een enorme wending op de helft van het verhaal. Ik was verbaasd en positief verrast. Dit was een beetje de Ann Brashares waar ik op hoopte!
Zoals de titel al laat zien, is het een zomerboek. Het leest snel en makkelijk weg, ik had hem in een middagje op vakantie uitgelezen! Het boek verrast je positief en ik raad dit boek zeker weten aan als je vroeger ook fan was van haar boeken. Een makkelijk boek voor tussendoor met een geweldig plot.

Hetzomerhuis

Titel: Het zomerhuis
Auteur: Ann Brashares
Verschenen: 4 juli 2017
Pagina’s: 336
Uitgever: De Fontein
Originele titel: The Whole Thing Together

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *