Het wolvennest
Adorable Bookclub,  Roman

Het wolvennest – Elodie Harper

Het wolvennest is het eerste deel in de nieuwe trilogie geschreven door Elodie Harper. Laura, van de Adorable Bookclub las het boek. Hier lees je wat zij van het boek vindt.

Waar gaat Het wolvennest over?

Verkocht als jong meisje. Slavin in een Pompejaans bordeel. Haar naam is Amara. Welkom in Het Wolvennest.
Ooit was Amara de geliefde dochter van een Griekse arts, tot hij stierf en zij op de slavenmarkt belandde. Nu slijt ze haar dagen in Het Wolvennest, het beruchte bordeel in Pompeï. Maar Amara’s geest is verre van gebroken. Ze is sterk, slim en vastbesloten te ontsnappen.
Het leven in Pompeï bruist en zindert: schreeuwende straatventers in broeierige mensenmassa’s, bejubelde gladiatoren in de arena en gevaarlijke rivalen in de thermen. Amara kan lachen en huilen met haar mede-wolvinnen terwijl ze de straten afschuimen in hun eeuwige jacht naar klanten. Ondertussen houdt ze haar blik strak op de horizon gericht. De gebruikte vrouw speurt naar bruikbare mannen, van potentiële beschermheren tot geldwoekeraars. Maar hoe ver wil ze gaan om haar streven te bereiken? Is Amara bereid haar hart en zelfs haar integriteit op het spel te zetten?

Amara is een van de wolvinnen die in het bordeel van Felix zit, Felix heeft haar gekocht op de slavenmarkt en nu moet ze voor hem werken in het bordeel. Amara is echter niet vergeten waar ze vandaan komt en probeert dit ook niet te vergeten. Terwijl ze werkt in het bordeel met haar mede-wolvinnen, die ondertussen ook haar vriendinnen zijn geworden, krijgt ze te maken met allerlei gevaarlijke situaties. Dido is haar beste vriendin in het bordeel en wanneer ze op een festival zijn krijgen ze ineens een mooie kans om muziek te spelen.

Samen met Dido wordt Amara steeds vaker geboekt voor entertainment met muziek en dans, en daarbij natuurlijk ook voor de rest van de nacht. En al gauw levert ze meer geld op voor Felix. Maar die rijke mannen bieden Amara eventueel ook een kans om te gaan denken aan een eventuele ontsnapping. Steeds vaker worden de dames geboekt, maar ondertussen ontmoet Amara ook Menander. Hij brengt haar gevoelens in de war. Wanneer Felix een grens overgaat is het voor Amara tijd om haar plan in werking te stellen. Ondertussen ontmoet ze Rufus, iemand die haar bescherming kan bieden. Haar mede-wolvinnen lijken een nieuwe mening te vormen over Amara, maar dan gebeurt er iets waardoor de meiden weer dichterbij elkaar komen. Felix verwacht en wil steeds meer van Amara, maar blijft ze dan nog wel dicht bij zichzelf?

‘Het verhaal heeft een goede opbouwende spanning richting het einde van het boek’

Elodie Harper heeft een fijne schrijfstijl, maar het duurt wel even voordat je in het verhaal komt. Het is belangrijk om het verhaal vanaf het begin te volgen, omdat je bepaalde details wel nodig hebt om het verhaal te begrijpen. Toch is het eenmaal wat verder in het boek heel interessant en zorgt Elodie voor genoeg spannende momenten. Vooral richting het einde wordt het echt spannend, waardoor je zeker uitkijkt naar het vervolg. Al met al een aanrader, maar je moet er wel goed voor gaan zitten.

Pluspunten:
+ Een hele leuke quote boven elk hoofdstuk.
+ Spannende momenten.
+ Mooie kaft om te zien!

Minpunten:
– Duurt even voordat je echt in het verhaal zit.

Bestel hier het boek bij Bol.com.

het wolvennest

Titel: Het wolvennest
Auteur: Elodie Harper
Verschenen: oktober 2021
Pagina’s: 416
Uitgever: The House Of Books
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *