Het winkeltje in Cockleberry Bay
Feelgood

Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Het winkeltje in Cockleberry Bay is het eerste deel in de Cockleberry Bay serie van Nicola May. Ik vertel je wat ik van dit boek vind. Lees snel verder!

Waar gaat Het winkeltje in Cockleberry Bay over?

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.

Het winkeltje in Cockleberry Bay draait om de 25-jarige Rosa Larkin. Een onstabiele jonge vrouw die in Londen woont, waar haar leven nog chaotischer is dan je je kunt voorstellen. Ze kan geen goede baan vinden en houden, ze woont samen met haar beste vriend Josh en een teckel genaamd Hot (je snapt: Hot Dog…). Op een dag krijgt Rosa dat ze een vervallen winkel in Cockleberry Bay heeft geërfd. Van wie, geen idee. Ze is namelijk als baby afgestaan en is opgegroeid in pleeggezinnen en tehuizen. Maar: ze gaat er naartoe.

‘Het winkeltje in Cockleberry Bay luistert fijn weg’

In dit boek leer je de personages van Cockleberry Bay goed kennen. De dorpsbewoners staan niet allemaal te juichen op de komst van Rosa. Ze wordt zelfs tegengewerkt! Maar gelukkig is Rosa een hele sterke vrouw en laat ze zich niet uit het veld slaan.

Meermaals heb ik me geërgerd aan Rosa. Ze is ontzettend roekeloos, denkt nergens over na en maakt beslissingen waarbij ik me letterlijk voor mijn hoofd heb geslagen. Veelvoudig drank drinken komt aan bod, net zoals vreemd (laten) gaan en dit wordt goedgepraat. Niet helemaal mijn ding. Het is een vermakelijk verhaal en zeker leuk om als luisterboek te luisteren, maar ik zou dit boek niet snel als normaal boek aanraden.Verwacht er niet teveel van, dan valt het alleen maar mee.

Pluspunten:
+ Luistert lekker weg als luisterboek

Minpunten: 
– Hoofdpersonage is roekeloos
– Veelvoudig drank drinken en vreemd (laten) gaan worden goedgepraat
– Niet veel diepgang

Meer recensies lezen van de boeken van Nicola May? Klik dan hier.

 winkeltje in Cockleberry Bay

Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Verschenen: 2018
Pagina’s: 298
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.