Het vreemde verhaal van dr Jekyll en de heer Hyde
Boekrecensies

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde – Robert Louis Stevenson & Bies van Ede

Een tijd geleden ontving ik van uitgeverij Blossom Books het boek Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde, geschreven door Robert Louis Stevenson en vertaalt door Bies van Ede. Dit boek valt onder de wereldklassiekers die Blossom Books uitgeeft en in een nieuw jasje stopt. Makkelijker leesbaar en toegankelijker voor jongeren. Ik vertel je er meer over!

Waar gaat Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde over?

In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De alom gerespecteerde arts doet zijn best voor de maatschappij en heeft veel aanzien. Maar hij heeft ook een duistere kant. En als hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede en kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien. Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde is het derde deel in de Blossom Books wereldklassiekers-lijn, en is verteld door Bies van Ede.

Ik had geen idee waar Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde over zou gaan. Je leest vanuit het perspectief van meneer Utterson: dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat dit vanuit ofwel dr. Jekyll ofwel de heer Hyde zou worden verteld. Meneer Utterson is een jurist en is bevriend met Dr. Jekyll. Utterson komt erachter dat er iets niet helemaal goed gaat met zijn goede vriend en wil uitzoeken wat er aan de hand is. In dit boek word je meegenomen in de zoektocht die volgt en kom je achter het échte geheim.

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde moet iedereen lezen’

Hoewel ik het een leuk verhaal vond om te lezen en de vertaling super goed is neergezet, moest ik wel even inkomen in het verhaal. Dat kwam denk ik vooral omdat het anders was dan had ik had verwacht. Het boek is heel toegankelijk, makkelijk leesbaar en bepaalde elementen van het ouderwetse verhaal zijn toch behouden. Het verhaal bevat zo’n 100 pagina’s en is een boek dat zeker in je boekenkast moet staan. Iedereen moet de wereldklassiekers kennen, vind ik. En met deze geweldige vertaling is het voor iedereen weggelegd.

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Bestel hem dan hier via Bol.com.

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde

Titel: Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde
Auteur: Robert Louis Stevenson & Bies van Ede
Verschenen: oktober 2019
Pagina’s: 92
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.