Het vorige meisje
Boekrecensies,  Thriller

Het vorige meisje – J.P Delaney

Het vorige meisje, geschreven door J.P Delaney is vandaag uitgekomen. Ik mocht het boek een tijdje terug alvast lezen en kan vandaag eindelijk mijn mening met jullie delen.

Waar gaat Het vorige meisje over?

Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen.
Dan hoort Jane van de overwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ontmoet ze dezelfde mensen, en ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje…

Het vorige meisje vertelt eigenlijk twee verhalen, die op hetzelfde moment soort van afspelen. Het enige verschil is dat het om twee verschillende personen gaat en het zich in een andere tijd afspeelt. Het verhaal speelt zich af in ‘toen’, waar je het verhaal van Emma leest. En het verhaal in ‘nu’, waar je het verhaal van Jane leest. Beide vrouwen wonen in een erg bijzonder huis, waar ontzettend veel regels aan verbonden zijn. In eerste instantie vraag je je dan ook direct af: waarom wonen ze hier!? Toch hebben ze beide hun eigen bijzondere verhaal en hun eigen reden waarom zij in zo’n huis willen wonen. Verder hebben beide vrouwen te maken met Edward, de architect van het huis.

Het vorige meisje is voor mij hét spannende zomerboek’

Hoe verder je in het verhaal komt, hoe bizarder het verhaal eigenlijk wordt. Ik raakte echt enorm gefascineerd door het boek, net zoals de vrouwen gefascineerd door het huis raakten. Als je dit beseft, weet je pas wat voor een eng boek je eigenlijk aan het lezen bent. De schrijver van deze thriller is een Amerikaanse auteur, J.P Delaney is een pseudoniem. Voor wie, geen flauw idee. Wel weet ik dat het boek ook verfilmd gaat worden door de regisseur van de Dan Brown films, Ron Howard, en ik kan echt niet wachten om deze film te gaan bekijken.
Het hele verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar en ik durf echt wel te zeggen dat dit boek voor mij hét spannende zomerboek was die je op het strand wil gaan lezen. Het hele boek zet je ondersteboven en terwijl ik dacht dat ik alles eindelijk door had, bleek ik toch volledig fout te zitten. Dit boek geeft je de spanning die een thriller nodig heeft en ik denk dat ik dat in veel thrillers heb gemist de afgelopen tijd.
Ben je een fan van thrillers, dan is dit boek écht een must om te lezen. Ik ben fan en kan vrijwel geen negatief puntje bedenken over dit boek.

richmond

Titel: Het vorige meisje
Auteur: J.P Delaney
Verschenen: 22 augustus 2017
Pagina’s: 352
Uitgever: Cargo

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.