Het troostboek
Boeken

Het troostboek – Matt Haig

Het troostboek is het nieuwste boek van Matt Haig. Inmiddels heb ik veel van zijn boeken gelezen en was ik heel benieuwd naar dit boek. Ik vertel je meer over het boek en wat ik er van vind!

Waar gaat Het troostboek over?

‘Het is een vreemde paradox dat je de beste, meest troostrijke levenslessen leert als je diepongelukkig bent. Maar ja, we denken het meest aan eten als we vergaan van de honger en het meest aan een reddingsboot als we overboord zijn geslagen.’
Het troostboek is een verzameling overdenkingen, herinneringen en lijstjes, die Matt Haig voor zichzelf schreef als houvast in moeilijke tijden, en nu deelt met de wereld. Samen met betekenisvolle verhalen van bekenden en onbekenden uit de geschiedenis, vieren de bespiegelingen het rommelige wonder dat het leven heet. Matt Haig herinnert je eraan dat je niet alleen bent als het bestaan soms zwaar voelt, en dat er altijd hoop is, zelfs als die ver weg lijkt. Het troostboek: comfortfood in boekvorm.

Matt Haig ken ik vooral als een auteur van fictie. Hij schreef de geweldige boeken Middernachtbibliotheek, Het eeuwige leven en De wezens. Een non-fictie boek van hem was dus nieuw voor mij. Het troostboek is een verzameling van mooie verhalen, korte stukjes tekst en levenslessen van Matt Haig zelf. Ook staan er allerlei verhalen in van onbekenden en bekenden. Dit boek geeft je hoop op de momenten dat je het nodig hebt.

Het troostboek is een boek waardoor je gaat voelen. Je leest korte verhalen en kunt dit op je eigen tempo doen. In een zit of regelmatig een verhaal lezen. Je kunt ezelsoren maken, sticky notes plakken of mooie stukjes overnemen. Alles zodat je dit boek er weer bij kunt pakken als je het nodig hebt. Dit boek is namelijk niet een boek voor één keer. Dit boek is voor altijd. Het zal je gids door het leven zijn en je hoop geven op de momenten dat je het nodig hebt.

Het troostboek is een boek voor altijd’

Al met al ben ik super enthousiast over Het troostboek. Het is een boek vol mooie verhalen, een boek dat je soms keihard in je ziel raakt en een boek om te bewaren voor altijd. Matt Haig heeft in ieder boek een rode draad door zijn verhalen: hij geeft een ode aan het leven. Ook dit boek is van hetzelfde kaliber. Matt Haig laat met dit boek zien dat hij van alle markten thuis is. Van fictie tot non-fictie. Alles valt binnen het straatje van Matt Haig.

Pluspunten

+ Een bijzonder boek dat je heel je leven bij je kunt dragen, voor elk moment dat je de behoefte volet
+ Het leest als een speer door alle korte verhalen
+ Inspirerend

Minpunten

– Je moet van dit type boek houden, anders is het niks voor jou.

Klik hier om Het troostboek te bestellen via Bol.com!

Het troostboek

Titel: Het troostboek
Auteur: Matt Haig
Verschenen: november 2021
Pagina’s: 240
Uitgever: Lebowski

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *