Het staat in de sterren
Feelgood

Het staat in de sterren – Marijke Vos

Het staat in de sterren van Marijke Vos is een novelle die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigt. Als je een liefhebber van de boeken van Marijke Vos bent dan kan je dit boek onmogelijk missen – zeker als je Van Chanel naar flanel leuk vond. Ik vertel je er meer over.

Waar gaat Het staat in de sterren over?

De novelle Het staat in de sterren van Marijke Vos is de spin-off die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Het staat in de sterren is een aanstekelijke feelgoodroman over de rebelse Miranda, die haar zus Jennifer naar Canada volgt. Deze los te lezen novelle is een spin-off die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag. Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug. Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo’n saaie yup, of speelt er meer?

Van Chanel naar Flanel was het boek waarbij ik kennis maakte met auteur Marijke Vos. Toen ik dit boek uit had, wilde ik ieder boek van haar lezen omdat haar schrijfstijl zo verslavend is. Het staat in de sterren is een novelle die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Dit verhaal draait om Miranda, de zus van Jennifer. Het is wellicht handig als je eerst Van Chanel naar flanel leest en dan dit boek, zodat het logischer is wat je leest in Het staat in de sterren. Je herkent de personages en herkent de plek waar het plaatsvindt.

Het staat in de sterren is een must-read voor de liefhebbers van Marijke Vos’

Miranda is heel anders dan Jennifer. Ze heeft wat fouten gemaakt in het verleden en staat daardoor onder toezicht. Ze vraagt toestemming om naar haar zus te gaan in Rainbow Lake – wat heel fijn is voor Jennifer. Ze vinden namelijk een lijk in Rainbow Lake en haar ex valt haar lastig. Die steun kan Jennifer dus goed gebruiken.
Wanneer Miranda aankomt in Rainbow Lake start ze als ‘redacteur’ bij de plaatselijke krant, waar ze zich al heel snel gaat ergeren aan haar nieuwe baas. Is hij wel te vertrouwen? Of speelt er toch iets…?

Nadat ik Het staat in de sterren uit had gelezen, had ik een paar gedachten: dit boek was echt heel grappig, ik heb een paar keer gelachen. Ook was het heel fijn om weer terug te zijn in Rainbow Lake. En een derde boek is zeker welkom!

Pluspunten:
+ Kort verhaal
+ Leuke personages
+ Meer diepgang na het lezen van Van Chanel naar Flanel

Minpunten:
– Een kort verhaal

Meer recensies lezen van de boeken van Marijke Vo? Klik dan hier.

Het staat in de sterren

Titel: Het staat in de sterren
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: november 2019
Pagina’s: 122
Uitgever: Loft
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.