Boekrecensies,  Young adult

Het spel (de vallei #1) – Krystyna Kuhn

Het spelTitel: Het spel (De vallei #1)
Auteur: Krystyna Kuhn
Verschenen: april 2011
Pagina’s: 301
Uitgever: Dutch Media Uitgevers

Grace College ligt in een afgelegen vallei in de Canadese Rocky Mountains. Het is een eliteschool voor talentvolle jongeren. Maar er gebeuren daar vreemde dingen. Waarom is de school niet terug te vinden op Google Earth? En wat gebeurde er ruim dertig jaar geleden toen een groepje jongeren werd vermist? Julia en haar broer Robert beginnen vol goede moed aan het nieuwe schooljaar, niet wetende dat Grace College door mysteries wordt omgeven. Maar ze komen er gauw genoeg achter dat niets is wat het lijkt in de vallei. En dat ze daar niet bij toeval zijn…

‘Het spel houdt je in spanning tot het allerlaatste hoofdstuk’

Het verhaal begint al erg mysterieus. Je weet dat er iets aan de hand is met Julia en Robert, maar je komt er maar niet achter wat. Beetje bij beetje kom je steeds een klein stukje van hun vorige leven te weten. Tijdens het lezen komen er steeds meer vragen bij. Waarom zijn Julia en Robert toch later dan de rest aangekomen? En wat is er toch aan de hand met hun vorige leven waar zij zo angstig over zijn? Naast deze problemen kom je erachter dat de vallei erg spannend is. Het is er erg stil, wat niet normaal is. Ook gebeuren er dingen waarvan je echt niet weet hoe ze ooit gebeurd kunnen zijn.

Het hele boek neemt je mee en laat je in spanning tot het allerlaatste hoofdstuk. Het boek heeft een spannend einde waardoor ik erg benieuwd ben geraakt naar het tweede deel. Heel af en toe vond ik het boek irritant om te lezen. Sommige delen zijn echt ontzettend vaag waardoor ik geïrriteerd raakte dat ik maar niet wist wat er nou aan de hand was en waar het zich afspeelde. Desondanks leest het boek erg goed door, ik had het ook ontzettend snel uit.

Benieuwd naar deel 2? Klik dan hier voor de recensie.

Rating: 3.5/5

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *