Het probleem met voor altijd
Adorable Bookclub,  Boeken,  New Adult

Het probleem met voor altijd – Jennifer L. Armentrout

Saskia, van onze Adorable Bookclub, heeft het boek Het probleem met voor altijd van Jennifer L. Armentrout gelezen, een new adult met een prachtig omslag! In deze recensie lees je wat ze ervan vindt.

Waar gaat Het probleem met voor altijd over?

In het pleeggezin waar Mallory opgroeide, heeft ze zichzelf aangeleerd zo min mogelijk te praten. Dat heeft ertoe geleid dat ze nu bijna helemaal niet meer spreekt. Hoewel ze inmiddels bij nieuwe pleegouders woont die heel goed voor haar zijn, vreest ze dat haar angst haar verdere leven zal bepalen. Toch durft ze het aan om thuisonderwijs te verruilen voor een echte school.

Op haar eerste schooldag loopt ze daar Rider tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Mallory is dolblij om hem terug te zien, want Rider was een van de weinigen die er toen voor haar waren. Hij beschermde haar. En dat doet hij nu weer. Maar gaat het met Rider zelf eigenlijk wel zo goed?

In ‘Het probleem met voor altijd’ komt het verhaal van Mallory aanbod, die getekend is door haar jeugd in een verwaarloosd pleeggezin. We ontmoeten haar als ze de stap waagt om van het thuisonderwijs in haar nieuwe pleeggezin, dat haar gelukkig wel veel liefde geeft, naar een reguliere middelbare school te gaan. Mallory heeft veel te verwerken gehad, en hoewel ze het nog steeds heel moeilijk vindt om te spreken tegen onbekenden, wil ze zichzelf toch meer ontwikkelen door deze stap te nemen. Vanaf het eerste moment leef je meteen met haar mee, omdat je voelt wat voor een belangrijk moment dit moet zijn in haar leven. Het is even wennen aan haar beperking met spreken, maar na een paar bladzijdes snap je hoe lastig het voor haar moet zijn om midden in een middelbare school in te stromen.

Naarmate het boek vordert en je steeds meer leert over de achtergrond van Mallory, hoe haar relatie met Rider zit en wat er precies is voorgevallen, verloor ik zelf helaas de klik met haar. Het voelt afstandelijker, er gebeuren te veel dingen rondom het plot die er hier en daar helaas weinig mee van doen hebben en het kabbelt maar een beetje voort. Er wordt veel informatie gedeeld over wat er allemaal is gebeurd met Mallory en Rider in het pleeggezin, wat wel veel verklaart over hun speciale relatie, maar er wordt weinig mee gedaan en voelt soms wat overbodig.

De ontwikkeling van het karakter van Mallory is zeker aan te prijzen, maar komt pas vrij laat in het boek, waardoor het ook ineens heel abrupt komt. Ik was positief verrast dat ze toch een verandering wist te maken, maar het voelt wat geforceerd. Zeker met de lengte van het boek had dit beter verspreid kunnen worden, waardoor het wat gelijkmatiger en geloofwaardiger was overgekomen. Persoonlijk vind ik het heel fijn om in een dik boek te kunnen duiken en dat het lang door duurt, maar met een goede 100 pagina’s minder was dit boek denk ik beter uit geweest. Met de onnodige verhaallijnen en epiloog eruit, blijft het verhaal naar mijn idee hetzelfde en leest het makkelijker door.

‘Het probleem met voor altijd is een verhaal dat zeker gehoord moet worden!’

Toch is het een mooi verhaal, en zeker een dat ook gehoord moet worden. Meestal scan ik een beetje over het dankwoord heen, maar Jennifer vertelt een stuk over waarom ze juist dit verhaal van Mallory en Rider heeft verteld, wat me erg aansprak. Helaas gebeurt het in onze wereld nog maar al te vaak dat er in (pleeg)gezinnen kindermisbruik en -verwaarlozing voorkomt, waar te weinig over gesproken wordt. Dit was voor haar een manier om dergelijke zaken aan het licht te brengen, en wat ook de lange termijn effecten hiervan kunnen zijn. Ik vond het een aangrijpend verhaal, alleen viel voor mij helaas de uitwerking ervan dus wat tegen. Om de eerste klik met Mallory en de achterliggende gedachte krijgt ‘Het probleem met voor altijd’ van mij toch nog 2 van de 5 sterren.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Jennifer L. Armentrout.

het probleem met voor altijd

Titel: Het probleem met voor altijd
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 346
Uitgever: Zomer & Keuning
Oorspronkelijke titel: The Problem With Forever

bol-button

Rating: 2/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *