Roman

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Een van mijn favoriete boeken van 2021 is het boek Het onzichtbare leven van Addie LaRue, geschreven door V.E. Schwab. Ik vertel je waarom dit boek het lezen waard is. Lees snel verder om de recensie van dit boek te lezen!

Waar gaat Het onzichtbare leven van Addie LaRue over?

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Het is Frankrijk en het jaar 1714. Addie LaRue vlucht voor haar lot: ze is uitgehuwelijkt en rent weg op haar trouwdag. Ze smeekt om meer tijd, meer vrijheid en krijgt de kans om voor altijd te leven. Ze grijpt de kans met beide handen aan en natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Haar kans blijkt een vloek: iedereen die Addie ontmoet, vergeet haar. Ook haar familie. Dat klinkt direct als een hopeloos verhaal, maar niets is minder waar. Addie is sterk en vastberaden en leeft ruim 300 jaar, door de eeuwen heen in verschillende landen. In 2014 ontmoet Addie een man in een boekhandel in New York die haar naam onthoudt. Alles wordt anders.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een van mijn favoriete boeken van 2021′

Je volgt Addie door de jaren heen: vanaf 1714 tot 2014. Gedurende de drie eeuwen dat zij leeft krijg je een glimp van haar leven en volg je haar en de keuzes die ze maakt. De belangrijkste gebeurtenissen die in de wereldgeschiedenis plaats hebben gevonden, heeft Addie ook meegemaakt. Addie leeft overal op de wereld en ondanks dat de tijd langzaam verder kruipt en de wereld veranderd, blijft Addie dezelfde persoon. En ondanks dat ze ontzettend eenzaam is, is ze ook enorm eigenwijs en wil ze het beste maken van haar tijd.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een van mijn favoriete boeken van 2021. Dit heeft er mee te maken dat dit boek tijdsprongen heeft en een origineel verhaal is. Addie is een persoonlijkheid waar je van gaat houden: je gunt haar al het geluk van de wereld. Wanneer het einde nadert, wordt het verhaal steeds logischer en komt het echt tot een ontknoping. Tot de laatste 10 pagina’s heb ik mezelf echt afgevraagd: hoe gaat dit verhaal eindigen? En het verhaal eindigde alsnog anders dan ik had verwacht en dat vind ik heel knap.

Ik heb Het onzichtbare leven van Addie LaRue in mijn hart gesloten. Het is een prachtig, emotioneel en origineel verhaal.

Pluspunten:
+ Werkt met tijdsprongen die heel overzichtelijk en logisch zijn
+ Origineel verhaal dat je aan het denken zet
+ Niet voorspelbaar
+ Mooi hoofdpersonage dat je in je hart sluit

Minpunten:
Geen!

Meer recensies lezen van de boeken van V.E. Schwab? Klik dan hier.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Titel: Het onzichtbare leven van Addie LaRue
Auteur: V.E. Schwab
Verschenen: januari 2021
Pagina’s: 361
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.