Boekrecensies,  Young adult

Het ongeluk (de vallei #2) – Krystyna Kuhn

Het ongeluk Titel: Het ongeluk
Auteur: Krystyna Kuhn
Verschenen: augustus 2011
Pagina’s: 302
Uitgever: Dutch Media Uitgevers

Sinds Katie op Grace College zit, voelt ze zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Mount Ghost, een 3000 meter hoge berg die ver boven alle andere bergen in de afgelegen vallei uitsteekt. Over Mount Ghost doen vele geruchten de ronde sinds een groep studenten in de jaren zeventig er op onverklaarbare wijze verdween. Katie hecht weinig geloof aan die spookverhalen en gaat samen met een paar medestudenten een kampeertocht in het onherbergzame gebied maken. Maar algauw gebeuren er onderweg mysterieuze dingen…


Let op: dit betreft deel 2 van de boekenserie. Benieuwd naar deel 1, Het spel? Klik hier voor de recensie.

‘Het ongeluk is verslavend!’

Dit boek wordt vooral geschreven vanuit Katie. In het eerste boek wordt zij niet zo ter sprake gebracht en zie je haar vooral als een stil meisje. Aan het einde van boek 1 merk je dat ook zij een geheim met zich mee brengt. In dit tweede deel leer je Katie dus erg goed kennen. Vrijwel het hele boek gaat over de beklimming met z’n allen naar de Mount Ghost. In eerste instantie dacht ik altijd dat een boek dat echt over één ding ging me zou vervelen.. Dit boek heb ik eigenlijk in één ruk uitgelezen. Het was zó ontzettend spannend.

Krystyna Kuhn weet de personages zo te laten zien dat je nét niet genoeg over ze weet. Dit geeft de doorslag dat je het echt snel blijft doorlezen. Ze geeft steeds een klein stukje vrij van de geheimen achter de groep vrienden, maar net niet genoeg om volledig te weten wat hun problemen nou zijn. Ook het einde van dit tweede deel is ontzettend spannend. Ineens lijkt alles niet meer zoals het was, het wordt spannend, heel spannend.. En dan ineens is het boek uit. Jazeker, ik ga het derde deel lezen. En nu kan ik ook zeggen. Ik ben verslaafd.

Klik hier voor de recensie van deel 3, de storm. 

Rating: 5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *