Boeken,  Thriller

Het meisje in het ijs (Erica Foster #1) – Robert Bryndza

Eindelijk las ik Het meisje in het ijs, het eerste deel uit de Erika Foster-serie van Robert Bryndza. Inmiddels zijn er al zes delen verschenen in deze serie. Hier lees je de recensie van het eerste boek uit de Erika Foster-serie: Het meisje in het ijs.

Waar gaat Het meisje in het ijs over?

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Al lang had ik dit boek op mijn to be read stapel liggen. Meisje in het ijs begint meteen spannend. Al vrij snel is het duidelijk waar het verhaal over gaat: er is een meisje in het ijs gevonden en rechercheur Erika Foster wordt op de zaak gezet. Al snel weet ik: dit is een lekker boek om te lezen. De hoofdstukken zijn kort en er wordt gewisseld tussen de verschillende personages.

‘Je kunt Het meisje in het ijs moeilijk wegleggen; een echte page turner’

Erika Foster heeft iets traumatisch meegemaakt, alleen wat precies weet je nog niet. Langzaamaan kom je erachter wat er precies in haar verleden is gebeurd. Als lezer krijg je dus niet alleen alles rondom de moordzaak mee, maar ook een stuk geschiedenis van Erika. Een fijne combinatie als je het mij vraagt. Bovendien is de schrijfstijl van Bryndza lekker vlot, je kunt het boek maar moeilijk wegleggen. Het is een echte page turner. Je wil gewoon weten wie het heeft gedaan.

Als lezer word je lekker vaak op het verkeerde been gezet. Daar hou ik echt van! Er worden verschillende opties voor de moordenaar gegeven, maar het plot zag ik totaal niet aankomen. Dit is een thriller zoals een thriller moet zijn. Vlot geschreven, scherp én spannend.

Tip
Het meisje in het ijs staat ook op Spotify als luisterboek! Klik hier voor nog meer luisterboeken op Spotify.

meisje in het ijs

Titel: Het meisje in het ijs (Erica Foster #1)
Auteur: Robert Bryndza
Verschenen: oktober 2018
Pagina’s: 384
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4,5/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *