Het lied van de wolken
Adorable Bookclub,  Roman

Het lied van de wolken (De vrouwen van Kiward #2) – Sarah Lark

Laura, van de Adorable Bookclub, las het tweede deel in de De vrouwen van Kiward serie: Het lied van de wolken. Benieuwd of zij deel twee net zo goed vond als deel één? Lees dan snel door!

Waar gaat Het lied van de wolken over?

Nieuw-Zeeland, 1893. Gwyneira en Helen zijn nog altijd vriendinnen, maar helaas geldt dat niet voor hun kleindochters Kura en Elaine. Kura is niet geÍnteresseerd in het familiebedrijf dat Gwyn runt, maar des te meer in de knappe William die Helens kleindochter Elaine het hof maakt. Als William zijn verloving met Elaine verbreekt en met Kura trouwt, zet dat gebeurtenissen in gang waardoor de twee families lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zal de jarenlange vriendschap tussen de families dit overleven?

Het verhaal gaat verder met Kura en Elaine, twee nichtjes maar totaal verschillend van elkaar. Elaine is het rustige en vrolijke nichtje dat graag het hof wordt gemaakt door William, een knappe jongeman die in het dorp komt werken. Kura, een wat verwaander meisje, droomt ondertussen van een zangcarrière in het buitenland en wil zich niet interesseren in het bedrijf van haar grootmoeder. Maar wanneer ze met Gwyneira mee op bezoek moet bij Elaine en Helen om geconfronteerd te worden met haar gedrag ontmoet Kura de jongeman William. Kura en William worden verliefd en besluiten om samen te gaan trouwen, hierdoor raakt Elaine helemaal in een neerwaartse spiraal en is het vrolijke meisje niet meer zichzelf vanwege liefdesverdriet.

‘Alle verhalen vanuit het eerste deel lopen soepel over in dit deel, erg leuk om te lezen!’

Maar dan ontmoet Elaine iemand anders, Thomas Sideblossom. Weer raakt de jonge Elaine verliefd en besluit met hem te gaan trouwen, ondanks dat haar moeder twijfels heeft. Maar dan blijkt Thomas totaal niet te zijn wie Elaine dacht dat hij was en moet vanwege omstandigheden vluchten. Ze komt in het dorpje Greymouth terecht. Kura ontdekt ondertussen dat ze zwanger is, dit brengt haar carrière in gevaar en besluit na de geboorte van haar dochter Gloria om niet meer intiem te zijn met William. Wanneer Kura vervolgens het geheim van haar man ontdekt, vlucht ze mee met een opera zanggroep. Maar niet alles verloopt volgens haar plan en vervolgens eindigt ze ook in het dorpje Greymouth, waar Elaine ondertussen haar leventje heeft opgebouwd, waarbij ze ook de dappere Tim heeft ontmoet. Uiteindelijk haalt het verleden de twee dames in en moeten ze wel samenwerken om hier goed uit te komen.

Sarah Lark beschrijft vanuit meerdere karakters en perspectieven. Waarbij het in het eerste deel soms wat verwarring op kon leveren is dat hier veel minder. De verhaallijnen zijn duidelijker beschreven, waardoor je makkelijker het verhaal kunt volgen en eerder in het verhaal zit. Wat erg leuk is om te lezen, is dat alle verhalen vanuit het eerste deel soepel overlopen in dit deel. Wat er in het dit deel gebeurt sluit naadloos aan op het eerste boek. Hierdoor raak je veel meer betrokken bij de karakters en ben je sneller nieuwsgierig naar het verhaal.

Bestel hier het boek of zet hem op je verlanglijstje.

het lied van de wolken

Titel: Het lied van de wolken (De vrouwen van Kiward #2)
Auteur: Sarah Lark
Verschenen: Maart 2021 (Dit boek verscheen eerder bij een andere uitgeverij)
Pagina’s: 605
Uitgeverij: De Fontein

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.