Het land van belofte
Adorable Bookclub,  Roman

Het land van belofte (De vrouwen van Kiward #1) – Sarah Lark

Het is 1852 in Nieuw-Zeeland. Helen en Gwyn starten een compleet nieuw leven in een nieuw land. Laura, van de Adorable Bookclub las het boek Het land van de belofte. Dit is wat zij ervan vindt.

Waar gaat het boek Het land van belofte over?

In dit eerste, los te lezen, boek over de vrouwen van Kiward reis je terug naar Nieuw-Zeeland in de 19e eeuw, waar de levens van Helen en Gwyn onverbrekelijk verbonden raken. Het is 1852, en in Londen gaan twee jonge vrouwen aan boord van een schip dat hen naar het verre Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen.
De adellijke Gwyneira is een huwelijk met de zoon van een rijke landeigenaar beloofd, en ze hoopt met haar reis naar de andere kant van de wereld ook haar benauwende leven in Engeland te ontvluchten. De jonge gouvernante Helen heeft zich per brief verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer op zoek naar een Engelse bruid. Nu is ze op weg naar een man die ze nooit heeft gezien of gesproken, om met hem haar leven te delen.
Gwyneira en Helen gaan op zoek naar geluk in een land dat beschreven wordt als een paradijs, maar vinden een nieuwe samenleving die allesbehalve perfect is. In een wereld die snel vijandiger wordt, kunnen ze alleen op elkaar vertrouwen.

Het verhaal begint met de verhaallijnen van Gwyneira en Helen. Beide vrouwen leven hun eigen leven in Engeland, Gwyneira als dochter van een rijke schaapbaron en Helen als gouvernante van twee jongens, William en George. Wanneer Helen de kans krijgt om zich te verloven per brief pakt ze deze met beide handen aan en Gwyneira ziet haar kans schoon om haar dromen te achtervolgen in Nieuw-Zeeland. Helen krijgt vervolgens de kans om als begeleidster van enkele weesmeisjes naar Nieuw-Zeeland te vertrekken en zo haar verloofde te gaan ontmoeten.

Gwyneira en Helen ontmoeten elkaar op het schip waarmee de dames naar Nieuw-Zeeland gaan en raken al snel aan de praat. In deze periode bloeit er een vriendschap op als ze hun verhalen uitwisselen. Ondanks dat ze ontzettend verschillen van elkaar beloven ze om elkaar op te blijven zoeken en vrienden te blijven. Wanneer Helen aankomt met de weesmeisjes en deze allemaal hun eigen onderkomen hebben gevonden, ontmoet ze haar verloofde. Het is alleen net iets anders dan ze had verwacht en al gauw komt ze in een situatie terecht die ze liever anders had gezien. Hetzelfde geldt voor Gwyneira, zodra zij ontdekt dat haar verloofde toch daadwerkelijk anders is dan verwacht. Toch besluiten de dames het een kans te geven en trouwen.

‘Het land van belofte is een mooi en bijzonder verhaal over hoe de zaken vroeger verliepen’

Maar dan moet Gwyneira voor een nakomeling zorgen en dat loopt iets moeilijker dan verwacht, en haar schoonvader is hier absoluut niet blij mee. Helen krijgt daarentegen al snel een zoon maar haar leven krijgt een vervelende wending wanneer haar man toch heel anders is dan ze had verwacht. Gwyneira en Helen zoeken een passende oplossing, maar of dat hun leven aangenamer gaat maken is nog maar de vraag.

Sarah Lark beschrijft vanuit meerdere karakters en perspectieven. Dit zorgt ervoor dat het soms wat verwarrend is om in het verhaal te komen. Maar hoe verder je in het boek bent, hoe makkelijker het is om het verhaal te volgen. Wat wel erg leuk is, is dat alle verhaallijnen op een interessante manier samenkomen. Dit zorgt ervoor dat je wel geconcentreerd moet blijven lezen als je het verhaal wil blijven snappen. Al met al is het een mooi en bijzonder verhaal over hoe de zaken vroeger verliepen, maar je moet er wel goed voor gaan zitten.

Bestel het boek hier of zet hem op je verlanglijstje.

het land van belofte

Titel: Het land van belofte (De vrouwen van Kiward #1)
Auteur: Sarah Lark
Verschenen: Maart 2021 (Dit boek verscheen eerder bij een andere uitgeverij)
Pagina’s: 608
Uitgeverij: De Fontein

bol-button

Rating: 4/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *