Adorable Bookclub, Boeken, Boekrecensies, Thriller

Het kwaad – John Sandford


Thriller liefhebbers opgelet! Julia van de Adorable Bookclub las Het Kwaad van John Sandford. Een spannende en meeslepende thriller die je vanaf het eerste moment het verhaal in trekt.

Ze worden trekkers genoemd. Ze reizen van de ene staat naar de andere, proberen wat geld te verdienen, maar plegen geen misdrijven. En nu is iemand ze aan het vermoorden… Lucas Davenports dochter Letty is tijdens de zomervakantie thuis van de universiteit, wanneer ze wordt gebeld door een vrouwelijke trekker die ze in San Francisco heeft leren kennen. De vrouw denkt dat iemand haar vrienden vermoordt, dat ze zelfs weet wie dat doet, en nu wordt haar reisvriend vermist. Ze is naar North Dakota gevlucht en weet zich geen raad. Letty laat haar vriendin naar Minnesota komen en wil haar ophalen. Lucas vermoedt dat Letty wordt bespeeld, maar biedt desondanks aan om met haar mee te gaan. Als hij het verhaal van de vrouw echter heeft aangehoord, begint hij te beloven dat ze wellicht toch de waarheid spreekt. Hij moest eens weten. In de daaropvolgende dagen wordt hij meegenomen op een odyssee door een subcultuur die volkomen nieuw voor hem is, een reis die niet alleen Letty en hemzelf in gevaar brengt, maar die misschien zelfs zijn hele leven zal veranderen.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het boek, was de mysterieuze wijze waarop het verhaal omschreven werd het eerste wat me opviel. Zodra ik het boek in mijn handen had, begon ik ook meteen met lezen. Je wordt vanaf het eerste moment al in het verhaal gezogen en kijkt als het ware mee naar hoe Letty in aanraking komt met de trekkers. In het begin dacht ik dat trekkers zwervers waren, maar het is eigenlijk een hele gemeenschap die je nog het meeste met zigeuners kan vergelijken. Juist omdat ik nog nooit van zo’n groep gehoord had, raakte ik geïnteresseerd in het verhaal, en toen er ook nog een flinke portie spanning en onverwachte wendingen kwamen was ik al helemaal om.

Elke keer als je denkt dat het verhaal wat rustiger wordt, gebeurt er weer iets aangrijpends en volg je Lucas in spanning naar het knooppunt. Daarnaast maakt het extra spannend dat je niet alleen Lucas en Letty volgt, maar dat het verhaal afgewisseld wordt met fragmenten van de schurken. Je ziet als het ware het hele spektakel gebeuren alsof je naar een spannende film kijkt, wat het verhaal extra meeslepend maakt.

‘Je wordt vanaf het eerste moment al in het verhaal gezogen’

Al met al vond ik het een spannend boek, echter zaten er trage stukken in waardoor het verhaal niet zo lekker doorleest. Hierdoor wordt de spanning wel opgebouwd, echter vond ik het zelf op sommige momenten storend waardoor ik er soms niet goed doorheen kwam. Maar mocht je van gedetailleerde verhalen houden is dit boek zeker een aanrader!

het kwaad

Titel: Het kwaad
Auteur: John Sandford
Verschenen: juli 2017
Pagina’s: 204
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Originele titel: Gathering Prey bol-button

Rating: 3,5/5

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Lisa november 21, 2017 at 11:40

    Hmm… ik weet het niet zo. Nochtans sprak de cover en de flaptekst me wel aan!

  • Leave a Reply