Het koninkrijk der bruggen
Boekrecensies

Het koninkrijk der bruggen (Koninkrijk #1) – Danielle L. Jensen

Het boek Het koninkrijk der bruggen is deel 1 in de Koninkrijk serie van Danielle L. Jensen. Ik kocht het boek omdat ik het zo’n mooi omslag vond hebben én natuurlijk omdat het verhaal goed klonk. Of het verhaal goed was lees je in deze recensie!

Waar gaat Het koninkrijk der bruggen over?

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Het koninkrijk der bruggen draait om Lara en Aren. Wisselend van elkaar vertellen ze vanuit hun perspectief. Lara is als kind getraind om haar toekomstige echtgenoot op de knieën te krijgen. Ze is grootgebracht met het idee dat Het koninkrijk der bruggen een vijandig koninkrijk is dat alles doet om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Ze wordt uitgehuwelijkt en trouwt met de desbetreffende koning van het land waar haar vader een enorme afkeer tegen heeft en heeft allerlei opdrachten om de koning te vernietigen. Maar, wat nou als de verhalen van haar vader niet kloppen? Wat nou als er helemaal niks van waar is?

‘Ik kan nu al niet wachten op het vervolg van Het koninkrijk der bruggen

Dit boek heb ik vooral gekocht omdat het omslag zo mooi was. Ik wist dat deze parel prachtig in mijn boekenkast zou staan maar natuurlijk was ik ook heel benieuwd naar het verhaal! Het verhaal start wat traag op. Als je er eenmaal in zit, leest het als een speer, mede door de kortere hoofdstukken (door de afwisselende POV). Het is wat voorspelbaar, maar dat vond ik niet per se storend.
Soms zaten er stukken in die niet heel logisch voelden. Ik kon de wereld van Lara en Aren heel slecht voor me zien. Dat vond ik wat vervelend, want ik had geen idee waar de landen zich bevonden. Ik haal tijdens het lezen altijd het papieren omslag er vanaf, omdat het anders beschadigd raakt. In het papieren omslag stond de kaart. Die moest ik er steeds bij pakken tijdens het lezen, wat ik heel onhandig vond.

Het boek is een enemies to lovers-boek, iets wat ik zelf altijd heel leuk vind. Je ziet Lara en Aren naar elkaar toe groeien maar er zitten talloze leugens tussen hen in die als een blokkade voelen. Dat mag de pret niet drukken want het was heel vermakelijk! Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Hopelijk komt dat snel uit!

Pluspunten:
+ Enemies to lovers!
+ Prachtig omslag
+ Leuk dat je iedere keer vanuit Lara en Aren hun point of view leest, om de beurt.
+ Leest supervlot.

Minpunten:
– Ik kon de wereld van Lara en Aren heel slecht voor me zien.
– Het is wat voorspelbaar

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Bestel hem dan hier via Bol.com.

Het koninkrijk der bruggen

Titel: Het koninkrijk der bruggen
Auteur: Danielle L. Jensen
Verschenen: april 2022
Pagina’s: 448
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *