Het koetshuis
Roman

Het koetshuis (Landhuis Rosaville #1) – Karin Quint

Het boek Het koetshuis is het eerste deel in de Landhuis Rosaville serie van Karin Quint. Ik was super benieuwd naar het boek: het verhaal klonk namelijk alsof het helemaal bij mij past. Ik vertel je meer over dit boek.

Waar gaat Het koetshuis over?

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Hoofdpersoon Laura heeft het maar goed voor elkaar. Ze is net afgestudeerd als historicus en ze zoekt naar een baan. Haar stiefvader (met wie ze samen met haar moeder woont op het landgoed Rosaville) regelt een tijdelijke baan voor haar bij een groot mediabedrijf. Ze krijgt een klus van de eigenaar: Tom Boyard. Ze moet zijn hele verleden zowat uitwissen. Haar interesse in hem wordt ontketend… Wie is die Tom nou eigenlijk? En waarom is hij zo mysterieus rondom zijn verleden? Tegelijkertijd duikt Laura in haar eigen familiegeschiedenis en leest ze over haar oma’s liefdesleven…

Het koetshuis blijft je tot het eind boeien’

Het koetshuis trok me direct aan door het prachtige omslag. Wat een mooi boek! Dit is een boek dat je zo oppakt als je hem ziet liggen in de boekhandel. Laat ik maar meteen beginnen met het verhaal: superleuk. Een stukje heden (het verhaal rondom Laura en Tom) en een stukje geschiedenis (de oma van Laura). Alles is zo ontzettend goed uitgewerkt en uitgedacht, heel knap gedaan. Het houdt je hierdoor heel lang geboeid en in zijn greep.

Karin Quint heeft een hele fijne schrijfstijl die je tot het eind blijft boeien. Ze heeft flink haar best gedaan om de wereld van Laura te schetsen. Je leert de personages goed kennen en ontdekt hoe de omgeving is waar Laura in leeft.  En het leukste? Het hele verhaal voelt ontzettend realistisch aan! Dat komt door de sympathieke Laura, maar tegelijkertijd ook door de mysterieuze Tom en de wereld waarin zij leven en het werk dat zij doen. Gedurende het hele verhaal blijf je geboeid door de geheimen van Tom en het leven dat Laura’s oma heeft gehad.

Tot het laatst bleef dit boek heel spannend en bleef ik mezelf afvragen: hoe gaat dit eindigen? Toen ik het boek uit had, wilde ik meteen doorlezen. Goed nieuws: deel 2 is inmiddels ook al uit dus je kunt deze serie meteen bingen.

Pluspunten:
+ Bijzonder historisch verhaal dat je het gevoel geeft alsof het waargebeurd is
+ Je blijft tot het eind van het verhaal op het puntje van je stoel zitten
+ Laura is een sympathiek hoofdpersoon
+ De twee verhaallijnen sluiten goed op elkaar aan

Minpunten: 
– Na het lezen van dit verhaal blijf je je afvragen hoe het met Laura gaat. Ze blijft in je hoofd zitten!

Meer recensies lezen van de boeken van Karin Quint? Klik dan hier.

Het koetshuis

Titel: Het koetshuis
Auteur: Karin Quint
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 376
Uitgever: Luitingh-Sijthoffbol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *