Boekrecensies,  Roman

Het grote misschien – John Green

Titel: Het grote misschien
Auteur: John Green
Verschenen: 2005
Pagina’s: 250
Uitgever: Lemniscaat
Originele titel: Looking for Alaska

Miles Halter, gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden, gaat naar Culver Creek, Alabama, om zich voor te bereiden op de universiteit. Daar vormt hij al snel een onafscheidelijk drietal met zijn kamergenoot de Kolonel en diens beste vriendin Alaska.
Vanaf het moment dat Alaska zijn leven binnenwandelt – spannende, intelligente, supersexy, totaal verknipte Alaska – is Miles verloren. Hij weet dat hij de grens van hun kostbare vriendschap niet moet overschrijden, maar hij kan niet anders – want het leven begint pas echt te zinderen als de liefde zijn intrede doet. Onbeantwoorde, onmogelijke liefde. Of toch niet?

Mening:
John Green, wie kent hem tegenwoordig niet. Naast zijn bekende boek the fault in our stars, is ook dit boek zeker een pareltje die niet mag ontbreken in je boekenkast. Wat een prachtige schrijfstijl en wat een geweldig boek is dit. Al vanaf bladzijde één merk je al een klein beetje waar dit boek heen gaat. ‘Ervoor’. Daar begint het boek mee. Het boek telt langzaam de dagen af tot je bij een dag ervoor aan komt. Tot op dat moment heb je nog steeds geen idee wat er nou eigenlijk precies gaat gebeuren. Erg spannend is het boek niet, het boek neemt je vooral mee in een prachtige schrijfstijl met zinnen die je echt goed aan het denken zet.

Miles heeft een lichte obsessie voor ‘laatste woorden’ en laat dit dan ook aan iedereen zien. Wat er leuk om te lezen was dat iedereen in het boek eigenlijk erg slim is en vooral goed wilde presteren. Ze moesten laten zien dat zij dit konden, om later naar een goede universiteit te mogen. Daarnaast zijn het weer wilde personages, vol met roken, drank en grappen.
Het boek kabbelt een beetje voort tot het moment van een dag ervoor. Daarna krijg je pas het gevoel dat het boek écht begint. Vervelend is dit zeker niet, nogmaals de zinnen in het boek zijn prachtig en constant was ik geboeid door de diepgang die in het verhaal zat. Het boek is gewoon geweldig geschreven, ik ben ontzettend enthousiast en raad het boek eigenlijk aan iedereen aan. Elk vrij momentje pakte ik het boek erbij. Terwijl ik aan het wachten was tot mijn thee klaar was, stond ik ernaast met het boek in mijn handen door te lezen. Ik heb stiekem een beetje gehuild soms (ja echt) en toen het boek uit was, wist ik niet hoe snel ik er eigenlijk wéér in wilde beginnen. Een boek herlezen, is iets wat ik vrijwel nooit doe. Erg bijzonder dus en daarom zeker deze 5 waard!

Rating: 5/5

bol-button

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.