Het gelukkigste meisje ter wereld
Thriller

Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll

Het boek Het gelukkigste meisje ter wereld van Jessica Knoll stond langere tijd op mijn leeslijst. Dit boek is inmiddels verfilmd en is te zien op Netflix als de film Luckiest Girl Alive, een film met Mila Kunis in de hoofdrol. Ik vertel je in deze recensie wat ik van dit boek vind.

Waar gaat Het gelukkigste meisje ter wereld over?

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

Het gelukkigste meisje ter wereld draait om Ani. Ze woont in New York, werkt bij The Woman Magazine en is verloofd met Luke. Op het eerste gezicht lijkt ze een perfect leven te hebben. Dat is tenminste het imago dat ze wanhopig probeert te creeeren. Maar diep van binnen heeft ze een groot geheim, iets traumatisch dat ze tijdens haar jeugd heeft meegemaakt en weggestopt lijkt te hebben.

Het gelukkigste meisje ter wereld heeft een fenomenaal einde’

In het verhaal lees je over de Ani die in New York woont en de TifAni (zoals ze eigenlijk heet) die op Bradley School zit. Beurtelings lees je over hetgeen dat ze meemaakt ten tijde van haar New Yorkse leven en het leven op de middelbare school. Op de middelbare school probeert ze bij de populaire kinderen te horen, wat haar lukt. Door een gebeurtenis valt dit compleet in duigen. De New Yorkse Ani is vooral heel druk met haar succesvolle baan en het voorbereiden van het huwelijk met Luke.

In het verhaal lees je afwisselend over het leven van TifAni en Ani. Je springt van het heden naar het verleden. Hierdoor leest het verhaal heel vlot door. Het is spannend, het is verslavend en onmogelijk neer te leggen. Sommige gebeurtenissen waren heel heftig – dat waren momenten waarop ik snel door wilde lezen. Het einde wist me compleet te verrassen. Ik had geen idee hoe dit boek zou eindigen, maar het einde was echt fenomenaal.

Pluspunten
+ Leest als een speer
+ Tijdsprongen: van het verleden naar het heden
+ Spannend verhaal, heel ingrijpend

Minpunten
– Soms heftige scenes, die ik te heftig vond.
– Veel namen van personages.

 

Het gelukkigste meisje ter wereld

Titel: Het gelukkigste meisje ter wereld
Auteur: Jessica Knoll
Verschenen: 2015
Pagina’s: 528
Uitgeverij: Manteau

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *