Het feest van de eeuw
Roman

Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

Het feest van de eeuw is het nieuwste boek van Taylor Jenkins Reid. Ik was erg benieuwd naar het boek, zeker na het lezen van alle boeken die tot nu toe zijn verschenen van Taylor. Zou dit boek net zo goed zijn als haar voorgaande boeken? Ik vertel het in deze recensie!

Hier gaat Het feest van de eeuw over

Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Na het lezen van alle boeken van Taylor Jenkins Reid, in het Nederlands, was ik heel erg benieuwd naar haar nieuwste boek. Het feest van de eeuw (in het Engels ook wel bekend als Malibu Rising) wordt er geprezen en kreeg veel positieve reviews. Zou dit boek net zo goed zijn als de boeken die ik hiervoor heb gelezen?

Laat ik maar meteen vertellen dat Het feest van de eeuw net even anders was dan de andere boeken die ik van TJR heb gelezen. Het verhaal draait om de vier kinderen van de bekende zanger Mick Riva. Wellicht doet die naam een belletje rinkelen als je De zeven echtgenoten van Evelyn Hygo en Daisy Jones & The Six hebt gelezen. Nina Riva, een bekende surfchick uit Malibu, staat centraal. Ieder jaar geeft Nina een groot feest waar iedereen naartoe komt. Het verhaal gaat over één nacht; het feest bij Nina en je leest over de aanloop naar het feest en alles dat erna plaatsvindt. En dat alles vindt in 24 uur plaats. Een heel bijzonder en uniek concept, als je het mij vraagt. Van uur tot uur lees je precies wat er plaatsvindt. Behalve dat het verhaal om Nina draait, leer je ook haar zus Kit, haar broers Hud en Jay en hun ouders June en Mick kennen.

‘Het feest van de eeuw is origineel en super verslavend, je kunt niet stoppen!’

Het boek draait dus om twee verhalen: de dag van het feest en de geschiedenis waardoor je de personages beter leert kennen. Het leuke is dat de overgangen heel logisch zijn en dat de historische verhaallijn veel meer context geeft aan de hedendaagse verhaallijn. Je snapt ineens heel goed wat de personages denken en voelen.

Tijdens het lezen ben ik echt gek geworden op de familie Riva. Ze hebben ieder een uniek aspect, een geheim dat ze met zich meedragen en je voelt je onderdeel van het verhaal.  Het verhaal draait om familie, om liefde en de dingen die je soms moet  opgeven voor je geliefden.

Het verhaal bevat wat referenties naar de andere boeken van Taylor Jenkins Reid, wat ik superleuk vond om te lezen. Als je alle boeken van TJR hebt gelezen, dan is dit een uniek aspect aan haar boeken. Je gaat in dit boek houden van alle personages en je kunt het boek onmogelijk neerleggen. Het is spannend, verslavend, emotioneel beladen en het is een boek zoals je niet eerder hebt gelezen. Na het lezen van dit boek wist ik het zeker. Taylor Jenkins Reid is mijn favoriete auteur!

Pluspunten:
+ Het verhaal speelt zich in 24 uur af; van uur tot uur wordt alles beschreven.
+ Tussendoor lees je een verhaal dat zich in het verleden afspeelt en dat het andere verhaal aanvult.
+ Het hoofdpersonage is een hele toffe en stoere chick.
+ Het verhaal is écht uniek. Een verhaal zoals je niet eerder hebt gelezen.

Minpunten:
– Dit boek is niet zo’n tranentrekker als de andere boeken van TJR. Maar of dat een minpunt is, dat weet ik niet. Het is wel het benoemen waard.

Meer recensies lezen van de boeken van Taylor Jenkins Reid? Klik dan hier.

Het feest van de eeuw

Titel: Het feest van de eeuw
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Verschenen: mei 2022
Pagina’s: 400
Uitgever: AmboAnthos
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *