Het familiehotel van Sapphire Bay
Feelgood

Het familiehotel van Sapphire Bay (Zussen van Jewel Island #1) – Holly Martin

Het familiehotel van Sapphire Bay viel me meteen op door het mooie omslag. Ik luisterde het boek als luisterboek en vertel je wat ik er van vind!

Waar gaat Het familiehotel van Sapphire Bay over?

De heerlijke feelgoodroman ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’ van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Toen ik de flaptekst las, wist ik: dit is een boek in de stijl van Jenny Colgan. Het verhaal speelt zich af in een hotel, op een unieke locatie en natuurlijk zit er een portie romantiek in. Ik had er helemaal zin in om dit boek te lezen. Het was het feelgood verhaal dat ik nodig had! Dit boek is deel 1 van de Zussen van Jewel Island serie: dit deel gaat over Aria en de andere delen gaan over de zussen Skye en Clover.

Het boek draait om Aria Philips. Zij is geadopteerd en heeft twee zussen die Skye en Clover heten. Hun vader overlijdt vrij plotseling en laat hij het hotel na aan Aria en Noah. Noah is een vaste gast van het hotel, en de reden waarom hij het hotel krijgt is voor de zussen onbekend. Aria en Noah hebben wel in het verleden een korte romance gehad, maar toen Noah verdween was dat voorbij. Nadat de vader van de zussen overlijdt komt hij terug. Waarom krijgt hij het hotel? En hoe kan Aria hem opnieuw vertrouwen?

Wanneer je aan het verhaal begint, kom je er snel achter dat de liefde tussen Aria en Noah weer opnieuw wordt aangewakkerd. Een liefde die absoluut niet mogelijk is – zeker niet nu Noah ook eigenaar van het hotel is. De zussen van Aria verbieden de liefde namelijk. Wanneer de erfenis wordt verdeeld schrikken de zussen zich een ongeluk. Aria krijgt het hotel, Skye en Clover krijgen een smak geld. Het zorgt voor ongemakken maar het is ook levensecht – ik denk dat veel mensen wel eens problemen hebben gehad met erfenissen.

‘Het familiehotel van Sapphire Bay is heel vermakelijk’

Aria is het hoofdpersonage van dit boek. Ze is een ontzettend leuk, lief persoon en ze cijfert zichzelf veel te vaak weg. Aria helpt de eilandbewoners regelmatig – zelfs als het eigenlijk niet kan. Ze neemt geen blad voor de mond en vertelt anderen wat haar dwars zit. Je leert meer over Aria en alle vragen die ze altijd heeft gehad. Bijvoorbeeld over haar adoptie. Hield haar vader wel evenveel van haar als van haar andere zussen? En natuurlijk komt Noah regelmatig in haar gedachten terug: waarom is hij er vandoor gegaan? Kunnen ze alsnog een relatie opstarten?

Het familiehotel van Sapphire Bay is een vermakelijk en fijn boek om te lezen. Je hebt het verhaal in een mum van tijd uitgelezen en hoeft er niet teveel bij na te denken. Naderhand kan je het gevoel hebben dat je zelf ook op Jewel Island wil wonen – dat had ik in ieder geval wel. Het is een echt feelgood verhaal: het heeft geen enorme diepgang maar dat is niet erg. Het is namelijk echt genieten geblazen!

Mocht je fan zijn van de boeken van Jenny Colgan dan is deze reeks wellicht wat voor jou. Het heeft een beetje dezelfde vibes en zelfs de schrijfstijl heeft wat overeenkomsten.

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Martin? Klik dan hier.

Het familiehotel van Sapphire Bay

Titel: Het familiehotel van Sapphire Bay (Jewel Island #1)
Auteur: Holly Martin
Verschenen: april 2021
Pagina’s: 230
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *