Het eindeloze strand
Roman

Het eindeloze strand – Jenny Colgan

Het vorige deel, Café Zon & Zee, had ik verslonden! Wat was dat een heerlijk boek. Toen ik zag dat er een tweede deel uitkwam, stond ik dan ook zeker te springen. En het leuke van dit boek? Hij is ook apart heel goed te lezen!

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes).
Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?
Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen.
Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Het eindeloze strand gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. We gaan weer even heerlijk terug naar het eiland Mure. Een super klein eilandje voor de kust van Schotland. Flora heeft ondertussen haar café goed opgestart en de bewoners weten haar te vinden. Ook is ze ontzettend blij met haar vriend, hoewel hij zich soms wat vreemd kan gedragen. Verder gaat het leven rustig door op het eiland Mure. Maar natuurlijk komt daar die omslag op een gegeven moment. Er gebeuren een hoop nare en aparte dingen, waardoor het boek je direct aangrijpt. Je hoopt constant dat alles maar goed komt met iedereen. Jenny Colgan heeft er echter wel een handje van om alles goed realistisch te maken. Niet alles komt altijd goed, niet elke relatie is perfect. Niet alle personen zijn zoals in je perfecte dromen. En juist daardoor vind ik haar zo knallend goed schrijven.

‘Het eindeloze strand is zo veel meer dan alleen een roman’

Je wordt echt heen en weer geslingerd door emoties tijdens het lezen en dat maakt het super krachtig. Aan de ene kant zeg ik: het is een romantisch boek, gewoon een goed roman. Maar aan de andere kant is het zoveel meer dan dat. Toen ik het boek uit had heb ik dan ook direct opgezocht of er een deel drie is. Want ik MOET weten hoe het verder gaat. En lucky me! Er is een derde deel afgelopen najaar uitgekomen. Het verhaal met Flora en haar familie en vrienden is zeker weten nog niet af. En ik kan niet wachten om verder te lezen. De schrijfstijl van Jenny Colgan is ontzettend goed. Haar boeken zijn in het begin heel even inkomen, maar als je er eenmaal in zit blijf je doorlezen. Het eindeloze strand is een heerlijk verhaal. Een verhaal waarbij ik heb gezwijmeld, gelachen en zelfs een klein traantje heb weggehaald bij mezelf. Lezen dus!

Meer recensies lezen van de boeken van Jenny Colgan? Klik dan hier.

Strand Titel: Het eindeloze strand
Auteur: Jenny Colgan
Verschenen: 8 januari 2019
Pagina’s: 416
Uitgever: de Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *