Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Het dorpje Happiness – Holly Martin

Sophie van de Adorable Bookclub las Het dorpje Happiness van Holly Martin. Vandaag geeft ze haar eerlijke mening over deze roman.

Waar gaat Het dorpje Happiness over?

Willow heeft behoefte aan een nieuwe start nu haar relatie op de klippen is gelopen. Een advertentie met het aanbod om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt de perfecte vluchtkans. Alleen de naam al maakt haar blij. Ze pakt haar koffers en vertrekt. Eenmaal aangekomen lijkt Happiness echter in de verste verte niet op het leuke, knusse dorpje van de foto’s: de meeste pittoreske huizen zijn verwaarloosd en veel winkeltjes staan leeg. Ook onder de bewoners lijkt het geluk ver te zoeken. Als ze makelaar Andrew Harrington ontmoet, is er toch een lichtpuntje. Zijn drive om Happiness in oude glorie te herstellen, doet Willow besluiten te blijven. Ze gaan samenwerken en de vonken vliegen over en weer, maar Andrew verbergt iets voor haar. Zal het ze lukken om Happiness het geluk terug te geven?

Als Willow arriveert in Happiness schrikt ze van de status waarin het dorpje verkeerd. Gelukkig is daar Andrew, die hard aan het werk is om het gehele dorp op te knappen. Zonder Andrew lijkt het dorpje eigenlijk maar verloren te zijn. Samen met hem probeert ze weer leven te blazen in het dorpje zodat alles er top uit gaat zien voor de open dag, die hopelijk meer inwoners zal aantrekken…

‘Hoe prachtig het plekje Happiness ook beschreven wordt door Holly Martin, toch was het soms erg lastig om het boek er weer bij te pakken’

Met gemengde gevoelens denk ik terug aan dit boek. Hoe prachtig het plekje Happiness ook beschreven wordt door Holly Martin, toch was het soms erg lastig om het boek er weer bij te pakken en verder te lezen.

Helaas moet ik zeggen: Dit had zo’n goed boek kunnen zijn. Doordat het boek zich afspeelt in een klein dorpje met verschillende personages, hadden er zoveel interessante verhaallijnen verteld kunnen worden. Toch kiest Holly Martin er voor om slechts een deel van de levens te vertellen van de twee hoofdpersonen Willow en Andrew. Het lijkt iedereen voor de wind te gaan, en échte tegenslag komt nauwelijks voor in het verhaal. Daarnaast voelt de tijdsperiode, waarin het hele verhaal zich afspeelt niet realistisch. Toen ik op de helft van het boek was, dacht ik dat er inmiddels al een maand verstreken was. Ik was dan ook zeer verrast toen ik las dat er nog maar enkele dagen verstreken waren in het verhaal.

Aan het einde van het boek beginnen er meerdere personages in beeld te komen. Deze bladzijdes vlogen dan ook het snelst voorbij. Echter, heeft dit boek een sterk idyllisch karakter en ben ik enorm nieuwsgierig geworden naar dit dorpje. Het moet haast wel prachtig zijn. Het voelt eigenlijk een beetje zoals een dorpje uit een kerstfilm, waar alles gemoedelijk verloopt. Mocht je in de stemming zijn voor een vrolijk, idyllisch en romantisch verhaal, dan kun je zeker je hart op halen met dit boek.

het dorpje happiness

Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holly Martin
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 257
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 2,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *