Boeken, Kookboeken

Het cake boek door Cupcake Jemma (Jamie’s Foodtube)

Voorkant

Alweer een maand geleden was ik aanwezig bij de Zomer books, blogs en borrel bij uitgeverij VBK media, en toen ik met Dagmar aan het kletsen was, terwijl ik me klaarmaakte om naar huis te gaan, zag ik ineens Het cupcake boek staan. Van Cupcake Jemma. De vrouw die ik al heel lang volg op YouTube. Ik moest en zou het boek hebben. De dag erna rende ik de boekhandel in en kocht het boek. Vandaag wil ik vertellen wat ik er van vind.

Cupcake Jemma is een YouTuber, ze heeft een eigen cupcakewinkel in Londen en is min of meer ‘ontdekt’ door Jamie Oliver. Haar video’s op YouTube zijn erg succesvol en ze legt alles op een hele makkelijke manier uit. Ik heb meerdere recepten thuis gemaakt, en dat was erg lekker. Vandaar dat ik dit boek ook zeker wilde hebben. Mocht je Jemma niet kennen, dan kun je hier naar haar YouTube kanaal gaan.

Cupcakes

Het boek bevat allerlei basisrecepten, zoals vanillecupcakes en redvelvetcupcakes. Daarnaast is het boek opgedeeld in de seizoenen van het jaar. Zo zie je in de herfst overheerlijke spicy pompoencupcakes. Er komen niet alleen maar cupcakes in het boek voor, ook staan er cakes en taarten in. Jum! Het is een compact boek, en met de mooie voorkant zeker een aanwinst voor je kast. Al helemaal als je, net als ik, helemaal gek bent op bakken.

Cupcakes2

Het boek is niet alleen een feestje voor het oog, het is ook heel duidelijk uitgelegd. Ik vind het fijn dat alle maten omgerekend zijn, want soms mislukt er nog wel eens een recept bij mij door een verkeerde maat (teaspoon, tablespoon, er is zoveel keuze!). Mijn favoriete recepten tot nu toe zijn de absurde chocoladetaart, de bananoffee cupcakes en de pistache-limoen-lardemoncake.

Cupcakes3

Ben je op zoek naar een leuk boek over cupcakes, taarten en cakes? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Hij is ook erg goedkoop, hij kost namelijk maar €9,99. Er staan in totaal 50 recepten in, dus ik vond het een leuke aankoop. Ik ben erg blij met mijn boek en weet zeker dat ik hem vaak zal gebruiken.

Achterkant

Het cake boek door Cupcake Jemma is te koop bij onder andere bol.com en kost €9,99 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Daphne augustus 8, 2015 at 10:48

  Oh, Cupcake Jemma is geweldig! Ik had geen idee dat ze een boek had uitgebracht, maar deze gaat dus sowieso op mijn wishlist!

 • Reply Jolien augustus 8, 2015 at 11:16

  Oh wat leuk! Ik ben echt dol op cupcakes dus dit boek wil ik wel 😉

 • Reply hetboekenik augustus 8, 2015 at 11:41

  Dit lijkt mij een heerlijk boek

 • Reply Esther augustus 9, 2015 at 19:59

  Is het niet lastig omdat het boek Engels is? Dat lijkt mij namelijk. Want voor de rest lijkt het mij wel een erg leuk bak boek.

 • Leave a Reply