Het boek der deuren
Boeken

Het boek der deuren – Gareth Brown

Het boek der deuren kreeg van de uitgeverij het label ‘voor de fans van Middernachtbibliotheek en Het onzichtbare leven van Addie Larue’. Door die woorden was ik direct geïnteresseerd: dit zijn mijn favoriete boeken! Was dit verhaal net zo goed? Of juist niet? Je leest het in deze recensie.

Waar gaat Het boek der deuren van Gareth Brown over?

De New Yorkse boekverkoper Cassie Andrews leidt een nietsvermoedend leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. In zijn handen vindt Cassie een boek met een bijzondere boodschap op de eerste bladzijde: Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur. Diezelfde avond stapt ze door haar slaapkamerdeur naar Venetië en weer terug in een oogwenk. Het is het begin van een avontuur als geen ander. Maar wat Cassie dan nog niet weet is dat er andere magische boeken zijn. Boeken die zowel prachtige als monsterlijke dingen kunnen doen. Samen met haar huisgenoot Izzy wordt Cassie plotseling geconfronteerd met een wereld vol geweld en gevaar. En de enige persoon die hen kan helpen, Drummond Fox, de man die in het bezit is van een geheime bibliotheek vol magische boeken, is op de vlucht voor zijn eigen demonen. Er is een kwaad op pad, vastbesloten alle boeken in handen te krijgen. En Cassies boek is een boek om voor te sterven…

Het boek der deuren

Titel: Het boek der deuren
Auteur: Gareth Brown
Verschenen: 8 februari 2024
Pagina’s: 448
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

 

Mijn mening over Het boek der deuren

Het boek der deuren draait om Cassie, een boekverkoper waarvan je al snel doorhebt: dit is een fijn hoofdpersonage. Een van haar lievelingsklanten sterft in de boekhandel waar ze werkt. Hij heeft een boek in zijn handen: Het boek der deuren. Haar hele leven is veranderd door het openen van dit boek. Ze kan namelijk met het boek reizen naar verschillende bestemmingen en zelfs door de tijd reizen.

Reizen naar verschillende bestemmingen, tijdreizen. Klinkt idyllisch…
… Maar dat is het niet! Natuurlijk zitten er enkele nadelen verbonden aan dit bijzondere boek. De wereld van dit verhaal draait namelijk om boeken waar je verschillende dingen mee kunt. Magische boeken. En er zijn mensen die de boeken verzamelen en zelfs over lijken gaan. Cassie, en haar huisgenoot Izzy, gaan op reis in het boek maar al snel krijgen ze te maken met de negatieve ervaringen. Eén ding is zeker: dit boek is bizar spannend.

Een fantasyverhaal dat plaatsvindt in onze wereld
Het boek der deuren is perfect voor de liefhebbers van boeken. Alles aan dit boek klopt. Het verhaal is heel goed opgebouwd, de wereld is goed geschetst en de personages zijn heel goed ontwikkeld. Het is een verhaal dat plaatsvindt in onze wereld met enkele fantasy-elementen. Het boek leest ongelofelijk vlot door en houdt je in zijn greep, mede omdat je geen idee hebt hoe het gaat eindigen. Hier en daar vinden plottwists plaats en die zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit.

Het boek der deuren is een boek dat me lang in zijn greep heeft gehouden. Regelmatig denk ik aan het boek en aan de bizarre gebeurtenissen. Heel even beeld ik me in hoe het zou zijn als wij van die magische boeken zouden hebben. Het is een prachtig verhaal, perfect voor liefhebbers van boeken. Ik kan niet wachten om meer boeken van deze auteur te lezen.

Pluspunten:
+ Perfect voor liefhebbers van boeken
+ Een magisch verhaal vol avontuur

Minpunten: 
– Geen!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *