Boekrecensies,  Non-Fictie

Het blunderboek – Inge Welvaert


De 167 meest voorkomende stommiteiten, yep. Je hebt mijn aandacht al getrokken boek! De voorkant is lekker simpel, wat mij betreft misschien iets TE simpel, maar het gaat natuurlijk om de binnenkant. En die, die moet je echt even zien.

Blunders. Stommiteiten. Gênante situaties.
We maken ze allemaal mee en we komen ze allemaal wel eens tegen.
Maar hoe reageer je nu als je frontaal tegen een glazen deur loop waarachter het voltallige managementcomité zit te vergaderen? Of als je je collega feliciteert met haar zwangerschap terwijl ze helemaal niet zwanger blijkt te zijn?

Het boek bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heb je een deel socializen, maar ook op het werk, de kinderen, fashion en natuurlijk het openbaar vervoer. (en nog veel meer!)
Het allerleukste is misschien wel dat je ten eerste al keihard begint te lachen om de blunder, hoogstwaarschijnlijk omdat je hem herkent bij jezelf OF bij iemand anders. Maar het leukste komt nog, er staat een excuus onder! Hoe zorg je er dan voor dat die blunder íets minder erg wordt? Nou, zo dus!

Oké misschien is het aller, allerleukste van dit boek nog wel dat het voor volwassenen bestemd is. Het gaat vrij veel over werk (dus geen studie…), kinderen (oke die heb ik zelf dan ook nog niet), daten (en dat herkent iedereen eigenlijk wel) en seks (ook dat). Hierdoor is het, vind ik, het perfecte cadeau om te geven aan iemand.

Het is niet per se een leesboek dat je in een avondje op de bank gaat zitten lezen, hoewel ik dat zelf wel heb gedaan (zeker een aanrader als je een slechte dag hebt gehad).
Het hele boek staat vol met (keiharde) quotes. Eén van mijn favoriete: ‘Wees niet bang voor perfectie, die bereik je toch nooit – Salvador Dali’. Zo, die zit he?

Kortom, die boek moet in elke boekenkast te staan. Van een vrouw overigens, dit boek is zeker niet geschikt voor mannen. Hoewel er zeker wat blunders in staan die OOK voor mannen gelden, denk ik niet dat de man een blunder maakt waarbij hij zijn benen niet heeft geschoren en oma ondergoed aan heeft naar een date.
Enne, ben jij nu ook net zo enthousiast? Hou morgen onze website dan even goed in de gaten 🙂

Blunderboek

Titel: Het blunderboek
Auteur: Inge Welvaert
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 144
Uitgever: Lannoo
bol-button

Rating: 5/5

One Comment

  • Nabila

    Hahahahaha ik ga al stuk voordat ik het boek heb gelezen en ik weet zeker dat ik de helft van de blunders al heb gehad aangezien ik de queen der blunders ben ??? ben zeeeer benieuwd naar het boek! ❤??

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *