Boekrecensies,  Thriller

Het appartement – Tatiana de Rosnay

Het appartementTitel: Het Appartement
Auteur:
Tatiana de Rosnay
Verschenen:
Juni 2012
Pagina’s:
240
Uitgever:
Artemis & CO
Originele titel: Le Voisin

Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig, met een echtgenoot die vaak op reis is, een tienertweeling en een baan als ghostwriter die haar niet echt boeit. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ander, prachtig appartement. Er is één keerzijde: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is.
Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent seksleven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen. Al lezend ’s avonds, wanneer ze gespannen zit te wachten tot Faucleroy de Stones weer opzet, ontluikt haar sensualiteit en komt ze tot de conclusie dat haar eigen seksleven niet veel voorstelt. Colombes frustraties, hernieuwde seksuele verlangens en woede ten opzichte van haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Mening over Het appartement
Ik heb de smaak te pakken op het gebied van thrillers! Ik heb echt genoten van iedere bladzijde van Het appartement. Tatiana de Rosnay is een briljante schrijver, één van mijn voorbeelden. Het boek is vrij traag opgebouwd – dit geeft Tatiana ook zelf toe -, maar ze blijft je boeien waardoor je door moet lezen. Tot vermoeidheid aan toe.

Het appartement had mij volledig in zijn greep

Het appartement is een geweldig boek, ik heb hem dan ook al aan meerdere mensen aangeraden (en zelfs aan één iemand uitgeleend!!). Je leest mee alsof je Colombe zelf bent, alsof je in het verhaal wordt gezogen. En er niet meer uit kan en wil komen. Het appartement had mij volledig in zijn greep. Ben je op zoek naar een realistische thriller? Dan zeg ik: Ren naar de boekhandel en grijp Het appartement met beiden handen en lees hem in één zucht uit, want hij is elke bladzijde waard!

Meer recensies lezen van de boeken van Tatiana de Rosnay? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

  • Vivian

    Ik heb een inkijkexemplaar hiervan gedownload als eBook, want het lijkt me een erg mooi boek! Na Haar naam was Sarah en Het huis waar jij van hield ben ik hongerig naar meer van Tatiana, vind haar echt geweldig schrijven. Deze lijkt me inderdaad heel anders dan haar andere boeken, maar zeker niet slecht, ben erg benieuwd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *