Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Her Royal Highness – Rachel Hawkins

Onlangs kwam het boek Her Royal Highness uit van Rachel Hawkins. Officieel het tweede deel in de Royals serie van de schrijfster, maar een apart verhaal met andere hoofdpersonen. En daardoor heel goed los te lezen! Benieuwd naar mijn mening?

Waar gaat Her Royal Highness over?

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter.

Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland.

De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

Her Royal Highness vertelt het verhaal van Millie. Nadat haar hart is gebroken door haar vriendin, besluit ze haar droom achterna te gaan. Onderwijs volgen op een van de meest prestigieuze scholen van Schotland. Wanneer ze wordt toegelaten, trekt ze naar de Schotse Hooglanden toe om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Maar deze school is niet zomaar een school: er gaan óók prinsen en prinsessen naartoe. Millie lijkt het niet goed te kunnen vinden met haar nieuwe kamergenoot, Flora. En wanneer ze ook nog de prinses van Schotland blijkt te zijn, weet ze nog niet of ze haar nieuwe school kan overleven. Millie leert stukje bij beetje Flora beter kennen en komt erachter dat ze toch niet zo slecht is als ze eerst dacht. Toch?

Laat ik het maar eerlijk toegeven: ik houd van sprookjesachtige verhalen. Ook nog op mijn leeftijd. Her Royal Highness was een heerlijk, sprookjesachtig verhaal met een moderne twist. Ik vond het namelijk allereerst erg verfrissend dat de hoofdpersoon Millie op vrouwen valt. Dat maakt het verhaal net weer anders dan andere verhalen. Verder bevat het boek de perfecte ingrediënten voor een leuke young adult: liefde, ruzie, drama en vriendschap. De schrijfstijl van Rachel Hawkins is echt heel vlot. Daardoor race je echt door het verhaal heen. Dat komt denk ik ook omdat de meeste hoofdstukken heel kort zijn, maar dat vind ik juist ook heel prettig lezen.

‘Her Royal Highness is perfect wanneer je houdt van sprookjes en kostscholen’

Hoewel het boek misschien een beetje oppervlakkig is, gaf het me wel echt een good feeling. Officieel is dit boek dus een deel 2 van een serie. Nu heb ik het eerste deel niet gelezen en heb ik begrepen dat deel 1 ook andere hoofdpersonages bevat, dus dat is geen enkel probleem. Volgens mij is het een serie omdat er in het eerste deel ook Royals voorkomen. Al met al heb ik heerlijk gesmuld van Her Royal Higness. Ik kan het boek dan ook zeker aanraden voor een luchtig tussendoortje wanneer je houdt van sprookjesverhalen en kostscholen. I like it!

Her royal highness

Titel: Her Royal Highness
Auteur: Rachel Hawkins
Verschenen: mei 2019
Pagina’s: 272
Uitgever: Best of YA

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *