Personal

Help! Danique E. heeft een leesdip…


Zo, dat is eruit. Ik probeer het al een tijdje te ontkennen en wil het niet onder ogen komen, maar ik denk dat het echt zo is. Ik heb een leesdip. En daar baal ik van. Want als je een boekenliefhebber én boekenblogger bent, is het hebben van een leesdip niet handig.

Hoe het precies is gekomen, durf ik denk ik wel te zeggen. Het komt vooral door de drukte van de afgelopen maanden. Ik ben verhuisd naar een eigen koophuis, ben daar met mijn vriend gaan samenwonen, daar tussendoor kwamen de feestdagen en daarnaast heb ik het ontzettend druk op het werk. Omdat ik 40 uur per week werk, gaan alle afspraken naar de avonden. Als ik dus iets leuks wil doen met vrienden dan is dit of ’s avonds of in het weekend. En de avonden dat ik niks heb, plof ik het liefst op de bank en kijk ik samen met mijn vriend series.

Dan blijft er weinig tijd over om te lezen. Ik weet dat ik tijd zou moeten vrijmaken hiervoor, en dat ik dan snel merk dat de leesdip weer verdwijnt. Maar op de een of andere manier kan ik de rust er niet voor vinden.

Ik denk persoonlijk niet dat het te maken heeft met de boeken die ik momenteel lees. Die zijn mega leuk en ik wil wél weten hoe het verder gaat, maar toch ga ik thuis eerst andere dingen doen.

Mijn voornemen is nu om iedere avond voor het slapengaan eventjes te lezen. Al is het maar een half uurtje. Ik wil gewoon weer in de flow terechtkomen en alle ongelezen én super leuke boeken die op mij liggen te wachten, uitlezen.

Heb jij nog tips voor mij? Hoe combineren jullie het lezen met je drukke leven? Ik hoop snel weer uit mijn leesdip te komen!

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Evi maart 7, 2017 at 09:43

  Ik zit momenteel ook in een leesdip, ik heb op dit moment nog steeds niet zoveel tijd om te lezen. Elke keer wil ik wel beginnen met lezen, maar elke keer vind ik iets anders dat ik ga doen. Ik ga denk ik hetzelfde doen zoals jij, gewoon elke avond voordat ik ga slapen een beetje te lezen.

 • Reply Lisa maart 7, 2017 at 09:47

  Ik neem meestal een heel goed boek, misschien een die je al eens eerder hebt gelezen, en ga die dan lezen. Dan zit je er vaak zo weer in, ik wel althans. Vervelend hé, die leesdips. Succes!

 • Reply Marge maart 7, 2017 at 11:44

  Ik zorg ervoor dat ik altijd een boek bij de hand heb, zodat als ik eens een dood momentje is, al is het maar 2 minuten wachten op de bus, kan lezen. Door mijn drukke agenda heb ik het ook de laatste tijd moeilijk om veel te lezen daarom ben ik onlangs gestart met elke avond vast een paar pagina’s, al is het er maar 1tje omdat ik zo moe ben, te lezen. Het helpt voor mij wel goed want ondertussen lees ik al gemakkelijk terug 1 hoofdstuk per dag. Veel succes!
  Marge

 • Reply Elodie maart 7, 2017 at 12:26

  Heel herkenbaar Danique. Zou zo graag meer willen lezen. De to-read-list wordt alleen maar groter. Maar ik kom er gewoon echt niet aan toe 🙁

 • Reply YA Boeken maart 7, 2017 at 15:07

  Wat vervelend! Bij mij is het ook super druk (fulltime baan, druk met ons nieuwe huis inrichten, voorbereidingen voor de bruiloft en druk met mijn twee blogs). Ik lees daarom zelf het liefst voor het slapen gaan en ik kijk er nu echt naar uit. Ik merk dat ik echt zin heb in een me-time moment. Ook al is het erg laat en ook al heb ik eerst gezellig met vrienden iets gedaan, ik probeer minimaal 1 hoofdstuk te lezen en dat gaat prima!

 • Reply Jessica maart 7, 2017 at 21:18

  Dat halfuurtje voor het slapengaan werkt bij mij ook altijd heel goed. Je komt daardoor ook goed tot rust en je valt daarna makkelijker in slaap.

 • Reply Esther maart 9, 2017 at 13:43

  Ik ben benieuwd of je uit je leesdip komt als je steeds voor het slapengaan even een halfuurtje leest, succes!

 • Leave a Reply