Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Laura van de Adorable Bookclub las Young Adult boek Heks van vuur en oorlog. Ben jij dol op verhalen met een magisch tintje? Lees dan nu de recensie!

Waar gaat Heks van vuur en oorlog over?

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksentoeren wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Lara is de enige in haar gezin met magische krachten, wat die krachten zijn weet ze nog niet precies. Ze komen wanneer ze hoog in haar emoties zit en zijn onvoorspelbaar. Wanneer ze dan ook wordt getest, probeert ze haar krachten te verbergen. Ondanks dat ze haar best doet om haar krachten te verbergen, wordt ze toch ontdekt als heks en krijgt ze een tatoeage in haar nek. Hiermee is het voor iedereen duidelijk dat ze een heks is en ze krijgt daarmee ook gelijk een andere behandeling. Ze moet pauze houden in een lokaal met heksen, wordt op straat gemeden en zelfs door klasgenoten lastig gevallen. Haar beste vriendinnen Amber en Sophie lijken ook steeds meer van haar te vervreemden.

‘Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg van Heks van vuur en oorlog’

Wanneer Lara haar lotgenoten leert kennen starten ze een club: het Verzet. Ze trainen stiekem en proberen hun magie uit, maar worden op een dag verraden. Hierdoor wordt iemand van hun groepje opgepakt en komen ze met een plan om zichzelf sterker te maken. Ondertussen worden de heksen in de stad steeds meer aangepakt door de burgemeester en de directeur van Maleficentrum. Het Maleficentrum is een centrum dat heksen aan wil pakken. Zij zorgen er ook voor dat heksen worden opgepakt, opgesloten en gemarteld worden. Lara ontdekt dat er meer magie in haar familie zit dan dat iedereen laat weten. Met hulp van Alex komt ze erachter dat er ook duistere magie in haar familie zit verborgen. Hoe meer ze ontdekt over haar familie, hoe meer vragen ze krijgt over haar familie en haar magie. Wanneer er in het Maleficentrum iets gebeurt, waar Lara mee te maken heeft, verandert er voor haar en haar vrienden een hoop.

Het boek begint wat snel waardoor er weinig duidelijkheid is over de personages in het begin. Er had wat meer informatie over het Maleficentrum gegeven mogen worden. Maar hoe verder je in het verhaal komt hoe meer er duidelijk wordt. Er gebeurt in een korte tijd heel veel, waardoor je het verhaal goed moet volgen vanaf het begin. Het is een verhaal waarvoor je wel rustig moet gaan zitten. Het is een leuk verhaal en ik ben benieuwd naar het vervolg.

heks van vuur en oorlog

Titel: Heks van vuur en oorlog
Auteur: S. Christina
Verschenen: november 2020
Pagina’s: 276
Uitgever: Rebel Books

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.