Heerestraat & Rozenlaan
Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Heerestraat en Rozenlaan – Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren is bekend van haar fijne chicklitboeken maar maakte onlangs de overstap naar Young Adult met Heerestraat en Rozenlaan. Een boek dat gaat over een meisje dat leeft bij zowel haar moeder als haar vader. Yara las het boek en in deze recensie lees je wat ze ervan vindt.

Waar gaat Heerestraat en Rozenlaan over?

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Heerestraat en Rozenlaan draait om hoofdpersonage Nina, die je vanaf het eerste moment meeneemt in haar veel-te-hectische leven. Iedere zondag moet ze naar haar ene ouder te gaan, wat ervoor zorgt dat ze zich nooit ergens thuis voelt. Haar moeder zit d’r flink doorheen én haar vader heeft een nieuwe vrouw (inclusief twee kinderen, ofwel stiefbroer/zus!). Dit maakt het niet veel makkelijk, want haar stiefzus is een enorm gemeen mens en haar stiefbroer, tsja… Da’s toch wel een beetje een aparte. Daarnaast moet Nina ook eindexamen doen, en dat zorgt voor een grote, drukke boel.

Vanaf het eerste moment wist ik al dat dit boek iets voor mij zou zijn: het gaat over een kind dat te maken heeft met ouders die gescheiden zijn, dat zijn mijn ouders ook. Ik kan me dus prima vinden in Nina, dat wist ik al vrij snel. Ze maakt zo ontzettend veel mee in deze korte periode, dat lijkt me enorm hectisch. Ik was een stuk jonger toen mijn ouders uit elkaar gingen. Maar wat ik wel heel herkenbaar vond was de band die ze met haar oma heeft, haar oma is haar veilige uitvalsbasis. Bijzonder om te lezen!

Heerestraat en Rozenlaan zorgt voor zo enorm veel begrip hoe het is voor kinderen uit gescheiden gezinnen’

Vanaf de eerste bladzijde neemt Carlie van Tongeren je mee in dit verhaal, ze zuigt je er zo in. Haar fijne schrijfstijl heeft ervoor gezorgd dat ik het boek in no-time uit had gelezen. Je leest aan alles dat Carlie al een ervaren schrijfster is en dat vond ik heel prettig. Heb je zin in een boek dat een zwaar onderwerp aansnijdt maar op een hele luchtige manier wordt verteld? Dan ben je bij Heerestraat en Rozenlaan aan het juiste adres. Het omslag zorgt er alleen al voor dat ik denk: dit boek wil je lezen.

Lees hier alle recensies van de boeken van Carlie van Tongeren.

Heerestraat en Rozenlaan

Titel: Heerestraat en Rozenlaan
Auteur: Carlie van Tongeren
Verschenen: juni 2018
Pagina’s: 272
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *