Boeken

Heb jij deze kinderboeken ook gelezen?

Ik las vroeger werkelijk alles wat los en vast zat. Binnen een dag kon ik zo een paar boeken uit hebben, hup wéér naar de Bibliotheek daarna! Telkens als ik deze boeken voorbij zien komen, denk ik weer terug aan vroeger. Ik weet zeker dat jij ook een aantal van deze kinderboeken hebt gelezen vroeger!

Pluk van de Petteflet

Wie kent ‘m niet? Pluk met z’n rode autootje. Ik heb dit boek zo vaak gelezen! En hij is ook enorm vaak voorgelezen. Ik was vooral enorme fan van de Stampertjes!

Dolfje Weerwolfje

Ik heb dit boek zo vaak gelezen volgens mij! Ik vond het altijd zo heerlijk om over de verhalen van deze twee te lezen. Een klein beetje spannend, ik kon het helemaal voor mij zien! Het enige wat ik zo ontzettend zielig vond, was dat de kippen soms opgegeten werden, haha.

De mooiste vis van de zee

Dit boek ken ik niet meer zo goed, maar de cover herken ik wel nog heel erg. Ik heb deze vis zelfs een keer nagemaakt tijdens zo’n knutseluurtje op school. (En mijn ouders hebben deze tekening volgens mij nog steeds! Haha). Alleen al door de kleuren en de glitters vond ik de cover al fantastisch.

Op zoek naar dolfijnen

Oh, wat was ik een MEGA fan van deze boeken! Ik was (en ben) gek op dolfijnen en heb deze hele serie echt verslonden toen ik klein was. Ik denk dat ik ze zelfs vaker dan één keer heb gelezen. Zo jammer dat ze tegenwoordig eigenlijk helemaal uit de boekhandel zijn. Tenminste, ik heb ze nooit meer gezien. Jij wel?

De bende van de Korenwolf

DEZE SERIE! Ik was heel even vergeten dat deze bestond, maar toen ik naar ‘oude boeken’ zocht, kwam deze serie naar boven. Wat heb ik dit KAPOT gelezen zeg. Ik was zo ontzettend fan van dit hotel. En vooral van Pepijn, want als kind was ik zeker weten een heel klein beetje verliefd op hem.

Hoe overleef ik…?

Wie kent deze serie niet? Ik vond de serie zo leuk én goed. Zo veel dingen waren herkenbaar, echt dingen waar meisjes van die leeftijd behoefte aan hadden. De vriendjes die Rosa had, de problemen die ze met haar ouders had, hoe onzeker zij kon zijn… Het waren allemaal problemen die veel meiden hadden (of hebben nu nog). Daarnaast waren de covers gewoon geniaal, ik vond het heerlijke boeken en zou ze zo weer opnieuw lezen denk ik.

Wat was jouw favoriete kinderboek?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.