Heartstopper
Adorable Bookclub,  Young adult

Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar – Alice Oseman

Emma, van de Adorable Bookclub, las het eerste deel in de Heartstopper-serie. Een graphic novel! Iets heel anders dan wat Emma normaal gesproken gewend is van Alice Oseman. Nieuwsgierig wat zij van dit eerste deel vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat Heartstopper (#1) over?

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Alice Oseman is één van mijn favoriete schrijfsters, maar aan deze serie was ik nog niet begonnen. De serie wordt waarschijnlijk in 2022 op Netflix uitgebracht, hoog tijd om het eerste deel op te pakken dus. De boekenserie bestaat op dit moment uit vijf boeken en haalt thema’s als liefde, seksuele geaardheid en homofobie aan.

Vanaf het moment dat Nick en Charlie naast elkaar worden gezet in de klas, zijn ze geïnteresseerd in elkaar. Het klikt meteen. Charlie is een introverte, onzekere jongen, zeker na wat hij het schooljaar daarvoor heeft meegemaakt. Ondanks dat, is hij zijn geloof in de liefde nog niet verloren en hij valt vrijwel direct voor Nick. Nick daarentegen, lijkt heel erg zeker en is populair, zeker door zijn deelname aan het rugbyteam. Toch worstelt hij met zijn gevoelens richting Charlie en weet hij die steeds minder te weerstaan.

‘Ik kan bijna niet ontkennen dat ik wil wat zij hebben’

De twee jongens zijn fijne, echt voelende karakters en het is dan ook vanaf pagina één hartverwarmend om te volgen. Je leeft echt met ze mee en wilt het beste voor hen, iets wat je niet zomaar bij ieder karakter in een boek hebt. Anders dan de eerdere boeken van Alice Oseman, is dit een graphic novel, en daar moest ik wel even aan wennen. Ondanks dat alle scenes rijkelijk geïllustreerd zijn, miste ik toch de geschreven tekst. Dat is voor mij net een stukje diepgang wat nu ontbrak. Gelukkig staan achterin het boek nog wat extra’s die toch nog zeker een fijne aanvulling waren.

Ik ga zeker de andere boeken lezen, want na deze cliffhanger ben ik toch wel benieuwd hoe het nu verder zal gaan. Daarnaast blijf ik iemand die toch wel de boeken wil lezen voor ze een film of serie begint.

Bestel het boek hier bij Bol.com

Heartstopper

Titel: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar
Auteur: Alice Oseman
Verschenen: April 2021
Pagina’s: 288
Uitgever: Unieboek Best of YA
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *