Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga

mijn hart en andere zwarte gaten

Mijn hart en andere zwarte gaten is een Young Adult boek geschreven door Jasmine Warga. Sophie, lid van de Adorable Bookclub, heeft het boek gelezen en in deze recensie vertelt zij wat zij van het boek vindt. Is het boek een aanrader, of toch niet?

De zestienjarige nerd Aysel is geobsedeerd door het plannen van haar eigen dood. Met klasgenoten die continu over haar roddelen, een moeder die haar nauwelijks kan aankijken, en een vader die met een gewelddadig misdrijf hun dorp opschrikt, ziet Aysel redenen genoeg om haar leven te beëindigen.
Maar ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Als ze op een website het forum Zelfmoordpartners ontdekt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden. Ze vindt er Roman, een jongen die achtervolgd wordt door een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven.
Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wil gaan. Ze zal uiteindelijk moeten kiezen: een einde van haar leven maken of Roman ervan proberen te overtuigen om samen door te leven.

Aysel voelt zich heel erg alleen in haar omgeving. Dit komt omdat haar vader in het verleden een geweldig misdrijf heeft gepleegd in het dorp. Door deze gebeurtenis moest haar vader naar de gevangenis en moest Aysel intrekken bij haar moeder. Haar moeder heeft inmiddels al een gezin en Aysel voelt zich niet welkom thuis. Ook op school is ze alleen en heeft ze geen vrienden. Haar enige energie besteedt ze nog aan natuurkunde en een zelfmoordforum. Daar reageert ze op een oproep van Roman. Ze plannen samen een datum, maar hoe dichterbij de datum komt, hoe meer ze inziet dat ze niet zo alleen is als ze denkt. Maar de klok blijft tikken en de afgesproken datum komt steeds dichterbij.

“Mijn hart en andere zwarte gaten is een van de beste boeken die ik heb gelezen”

Soms heb je van die boeken waarvan je niet wil dat ze eindigen. Dit was zo’n boek. Elke keer wilde ik het weer uitstellen om de laatste bladzijdes te lezen omdat ik gewoon niet wilde dat het verhaal zou stoppen. Misschien maakt dat ook wel duidelijk dat dit echt een van de beste boeken is die ik heb gelezen.
Bij het lezen van de eerste bladzijdes zat ik direct in het verhaal. Wat doet Jasmine Warga dat toch goed! In dit boek krijg je echt een kijkje in het hoofd van iemand die het leven niet meer ziet zitten. Een heel zwaar onderwerp wat zo goed en ‘licht’ verteld wordt, heel bijzonder. Het boek zet je aan het denken, precies waar ik van houd. Ik kan het boek iedereen aanraden om te lezen omdat het zo’n mooi boek is!

 

Mijn hart en andere zwarte gatenTitel: Mijn hart en andere zwarte gaten
Auteur: Jasmine Warga
Verschenen: december 2015
Pagina’s: 320
Uitgever: Karakter
Originele titel: My heart and other black holes

bol-button

Rating: 5/5

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.