Boeken

Harry Potter and the Philosophers Stone – geïllustreerd

illustratedharrypotter1

Onlangs werd het geïllustreerde Harry Potter and the Philosophers Stone boek uitgebracht. Wij lezen eigenlijk alleen maar Nederlandse boeken, maar als fangirl van Harry Potter kon ik dit boek niet laten liggen. Gelukkig dacht mijn vriend er ook zo over, want hij gaf hem aan me met Sinterklaas. Vandaag deel ik dit boek met jullie, want ik vind dit een echte musthave voor de fanboys- en girls van Harry Potter.

illustratedharrypotter2

Het boek is net als een prentenboek helemaal uitgewerkt met prachtige illustraties, gemaakt door Jim Kay. Hierboven zie je een mooie afbeelding van Hagrid en Harry en daaromheen staat het verhaal. Hoe leuk?

illustratedharrypotter3

Daarnaast worden personages uitgewerkt, hierboven zie je Minerva McGonagall (Mevrouw Anderling), heel grappig hoe anders ze er uit ziet dan in de films. Door de films heb je toch een bepaald beeld van de personages die je niet uit je hoofd kunt krijgen.

illustratedharrypotter4

Herkennen jullie deze scene nog uit het boek en de film? Ik vind het echt prachtig hoe ze dit hebben gemaakt.

illustratedharrypotter6

Zodra een nieuw hoofdstuk begint, wordt het prachtig geillustreerd. Ik ben echt fan van dit soort boeken en ben heel blij dat ik dit boek in mijn bezit heb. It’s so pretty!

illustratedharrypotter7

Dit is de voor- en achterkant van het boek en ik ben helemaal verliefd op alle illustraties. Deze illustratie is echt perfect! Ik ga binnenkort naar Londen toe en kan niet wachten tot ik alle Harry Potter elementen kan bekijken.

illustratedharrypotter5

Zie hier de allerlaatste bladzijde van het boek: Hogwarts. Het is prachtig neergezet en ik vind het toch best knap dat zo’n illustrator er helemaal zijn eigen versie van kan maken. Als je de films hebt gezien van heb je toch min of meer een beeld gecreëerd van de wereld van Harry Potter. Ik vind dat dit boek wel het een en ander wegheeft van de films maar toch is het totaal anders neergezet. Heel tof!

Als je een liefhebber bent van Harry Potter kan ik je dit boek echt aanraden. De prenten zijn zo mooi, het is een echte aanvulling in je boekenkast. Ik pak hem er af en toe bij en lees dan een paar bladzijdes, smelt weg bij de prachtige prenten en leg hem dan weer weg.

De prijzen variëren onwijs van dit boek. Ik zag hem voor €40,- op het internet, maar ook voor €30,- in een boekhandel. Mijn boek kostte €25,- dus als je van plan bent om hem aan te schaffen: snuffel eerst even rond op het internet, want het kan je veel geld schelen.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Lieke december 30, 2015 at 15:20

  Hij is zo mooooi <3 Dit wordt toch wel het eerste boek wat ik ga lezen in 2016 denk ik!

 • Reply Elbrich december 30, 2015 at 15:27

  Vind het wel wat hebben!

 • Reply Gerrianne december 30, 2015 at 17:37

  Ik vind hem zóóó mooi! Ik heb alleen al twee edities van ieder Harry Potter boek in de kast staan (de Nederlandse en de Engelse), dus ik kan het niet echt rechtvaardigen om nóg een editie te kopen, haha.

 • Reply Vivian december 30, 2015 at 18:09

  Ik vind het er absoluut betoverend uitzien, maar ik lees de boeken in het Nederlands dus ik laat deze echt aan me voorbijgaan.

 • Reply Shaz december 30, 2015 at 18:18

  Oooh dat is echt een mooie editie!

 • Reply Nicole december 30, 2015 at 18:19

  hij is zo mooi! ben ook echt heel blij dat ik hem toch maar heb gekocht (ook al heb ik al iets te veel HP edities.. No such thing as too much harry Potter!)

 • Reply hetboekenik december 31, 2015 at 14:15

  Het ziet er oh zo mooi uit. Mss koop ik ze nog wel in de toekomst

 • Reply Esther januari 1, 2016 at 16:29

  Ik vind hem ook zo mooi! Ik wil hem eigenlijk ook wel heel graag in de kast hebben. Maar ik vind hem best duur. 🙁

 • Reply Vedran december 9, 2022 at 17:14

  Hoi,

  Ik ben op zoek naar de geillustreerd nederlandse versie.
  Weet iemand waar ik die kan kopen?

  Bedankt!

 • Leave a Reply