Boeken

Harry Potter and the Philosophers Stone – geïllustreerd

illustratedharrypotter1

Onlangs werd het geïllustreerde Harry Potter and the Philosophers Stone boek uitgebracht. Wij lezen eigenlijk alleen maar Nederlandse boeken, maar als fangirl van Harry Potter kon ik dit boek niet laten liggen. Gelukkig dacht mijn vriend er ook zo over, want hij gaf hem aan me met Sinterklaas. Vandaag deel ik dit boek met jullie, want ik vind dit een echte musthave voor de fanboys- en girls van Harry Potter.

illustratedharrypotter2

Het boek is net als een prentenboek helemaal uitgewerkt met prachtige illustraties, gemaakt door Jim Kay. Hierboven zie je een mooie afbeelding van Hagrid en Harry en daaromheen staat het verhaal. Hoe leuk?

illustratedharrypotter3

Daarnaast worden personages uitgewerkt, hierboven zie je Minerva McGonagall (Mevrouw Anderling), heel grappig hoe anders ze er uit ziet dan in de films. Door de films heb je toch een bepaald beeld van de personages die je niet uit je hoofd kunt krijgen.

illustratedharrypotter4

Herkennen jullie deze scene nog uit het boek en de film? Ik vind het echt prachtig hoe ze dit hebben gemaakt.

illustratedharrypotter6

Zodra een nieuw hoofdstuk begint, wordt het prachtig geillustreerd. Ik ben echt fan van dit soort boeken en ben heel blij dat ik dit boek in mijn bezit heb. It’s so pretty!

illustratedharrypotter7

Dit is de voor- en achterkant van het boek en ik ben helemaal verliefd op alle illustraties. Deze illustratie is echt perfect! Ik ga binnenkort naar Londen toe en kan niet wachten tot ik alle Harry Potter elementen kan bekijken.

illustratedharrypotter5

Zie hier de allerlaatste bladzijde van het boek: Hogwarts. Het is prachtig neergezet en ik vind het toch best knap dat zo’n illustrator er helemaal zijn eigen versie van kan maken. Als je de films hebt gezien van heb je toch min of meer een beeld gecreëerd van de wereld van Harry Potter. Ik vind dat dit boek wel het een en ander wegheeft van de films maar toch is het totaal anders neergezet. Heel tof!

Als je een liefhebber bent van Harry Potter kan ik je dit boek echt aanraden. De prenten zijn zo mooi, het is een echte aanvulling in je boekenkast. Ik pak hem er af en toe bij en lees dan een paar bladzijdes, smelt weg bij de prachtige prenten en leg hem dan weer weg.

De prijzen variëren onwijs van dit boek. Ik zag hem voor €40,- op het internet, maar ook voor €30,- in een boekhandel. Mijn boek kostte €25,- dus als je van plan bent om hem aan te schaffen: snuffel eerst even rond op het internet, want het kan je veel geld schelen.

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *