Boekrecensies

Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

handlettering doe je zo

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn lieftallige Adorable Books collega’s/vriendinnen het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg. Je kent haar misschien wel van het Instagram account Paperfuel. Ik ben dol op mooie lettertypes en ik hou ervan als mensen mooi kunnen schrijven. Dat wil ik ook leren! 

Ik zou naar een cursus handlettering gaan, maar die werd helaas afgezegd. Maar nu kan ik zelf al aan de slag door dit boek: Handlettering doe je zo.

handlettering doe je zo

Het boek begint bij de basis: wat is handlettering en wat heb je nodig? In ieder geval héél veel papier! Handlettering doe je zo staat vol met inspirerende quotes, maar ook met tips en tricks. Wat voor soorten letters heb je? Ook staan er een heleboel quotes en woorden stap voor stap uitgelegd. Hierna kun je meteen aan de slag, want je kunt het stap voor stap natekenen!

Een hele handige tip die ik alvast met jullie deel: als je letters dikker gaat maken, moet je dat altijd doen aan de lijnen die je naar beneden tekent. Dat wist ik niet! Ook legt Karin uit hoe je diepte in je tekst kunt maken, hoe je banners en kaders tekent en hoe je een goede compositie maakt. Een ding is zeker: met dit boek ben je uren zoet. Helemaal als je echt zelf aan de slag gaat!

handlettering doe je zo

handlettering doe je zo

handlettering doe je zo

Ik vind het echt een super leuk boek en het stimuleert me ook om nu eens echt aan de slag te gaan met handlettering. Ik kan echt uren op Instagram doorbrengen en allerlei accounts van handletteringkunstenaars af te gaan. Vooral als ze ook filmpjes plaatsen, daar geniet ik intens van!

Handlettering doe je zo kost €14,99 en is super leuk om cadeau te doen. Ik kreeg het als cadeau en ik was (of ben eigenlijk) als een kind zo blij ermee.

Ken jij het boek Handlettering doe je zo al?

2 Comments

  • Ayla

    Leuk zeg! Ziet er uit als een goed boek om het uit te leren. Ik werk sinds kort met een Bullet Journal en heb door alle insta-posts daarover ook helemaal de handlettering kriebels gekregen. Echt goed lukken wil het echter nog niet, dus misschien dat ik dit boek ook maar eens ga halen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *