Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Feelgood

Halsoverkop – Kate Clayborn

Saskia van de Adorable Bookclub las de feelgood Roman Halsoverkop van Kate Clayborn. Benieuwd wat zij van dit boek vond? Lees dan snel verder!

Waar gaat Halsoverkop over?

Zestien jaar geleden zag – of beter gezegd, hoorde – tiener Will Sterling het meisje van zijn dromen op een balkon in de binnenstad. Nu brengt een onverwachte erfenis Will terug naar hetzelfde gebouw, waar hij een jonge vrouw ontmoet wier stem hem verrassend bekend voorkomt…

Hoe gecharmeerd Nora Clarke ook is van haar nieuwe buurman Will, ze is ronduit geschokt door zijn voornemen zijn appartement te verhuren als Airbnb. Vastbesloten haarzelf en haar buren tegen deze inbreuk op hun leven te beschermen, probeert ze zijn plannen te dwarsbomen. Maar onder de oppervlakte van hun vete sluimert een onmiskenbare aantrekkingskracht…

‘Halsoverkop’ speelt zich af in Chicago, waar Will het appartement van zijn oom erft. Wanneer hij niet van plan is om hier te gaan wonen en zijn plannen kenbaar maakt aan de andere eigenaren in het complex, staan deze hier niet om te springen. Nora neemt het op zich om alles uit de kast te halen om dit niet te laten gebeuren. Ondanks alles is er een ontzettende aantrekkingskracht tussen Will en Nora, wat hun vete een stuk lastiger maakt.

De basis van het verhaal is interessant en vernieuwend, maar helaas is daar ook vrijwel alles mee gezegd. Het idee dat Will Nora zestien jaar geleden al een keer heeft gehoord voegt weinig toe aan het verhaal, ook zonder dit detail was hun chemie en aantrekkingskracht meer dan duidelijk geweest. De personages hebben een goede en gedetailleerde achtergrond, maar voelen wat kinderachtig aan in hun gedrag, ondanks dat het volwassenen zijn. Daarnaast maken ze ook wel een ontwikkeling door naarmate het verhaal vordert, maar ook die voelt wat geknutseld en geforceerd aan. Op een paar keer een kleine plottwist na, is het verhaal ook voorspelbaar en niet heel verrassend.

‘Het boek is makkelijk te volgen waardoor het als een trein leest’

Het boek leest wel als een trein doordat er verder vrij weinig gebeurd, waardoor het ook makkelijk te volgen is. Zo nu en dan is dat ook gewoon prima, een boek wat lekker vlot leest en wat simpelweg een feel good boek is. Simpel? Ja. Vermakelijk? Ook zeker! Op zoek naar een makkelijk boek voor op het strand of naast het zwembad? Dan is dit zeker een goede aanwinst, verwacht alleen niet al te veel diepgang of verrassende verhaallijnen.

Pluspunten:
+ Makkelijk te volgen
+ Leest heel vlot
+ Feelgood boek

Minpunten:
– Erg voorspelbaar
– Kinderachtige trekjes bij hoofdpersonages

Halsoverkop

Titel: Halsoverkop
Auteur: Kate Clayborn
Verschenen: maart 2022
Pagina’s: 352
Uitgever: de Fontein
bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *