Halsoverkop
Boeken,  Boekrecensies,  Chicklit

Halsoverkop – Aline van Wijnen

YAY! Een boek van een nieuwe Nederlandse chicklit-schrijver, daar ben ik altijd voor in! Het gaat om Halsoverkop van Aline van Wijnen. Van Wijnen heeft de schrijfwedstrijd bij Vriendin gewonnen en ik kan je alvast verklappen, ik weet wel waarom! Halsoverkop is namelijk een heerlijk boek dat je in één ruk uitleest.

Waar gaat Halsoverkop over?

In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen. Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman van debutant Aline van Wijnen.

Een nieuw gezicht in het Nederlandse boekenland, ik hou ervan! Ik ben gek op de huidige Nederlandse chicklitschrijfsters, maar een nieuw iemand kan ik altijd waarderen. Daarom was ik ook extra nieuwsgierig naar Halsoverkop. Op het omslag las ik dat de hoofdpersoon een boekenfreak was. Fijn, meteen al herkenning! Een boek over boeken en de liefde, wat wil je nog meer? Nicole is op zoek naar een leuke man. En dan niet naar de mannen waar ze de meeste tijd mee doorbrengt: schrijvers van boeken die ze graag leest. Dan ziet ze een man op ‘haar’ leesplekje bij de plantenbak in het winkelcentrum waar ze vaak komt. Ze valt als een blok voor hem, maar hij is niet beschikbaar. Of toch wel?

Ik vind het heerlijk dat dit boek lekker normaal is en dat er geen over de top dingen gebeuren die je wel eens leest in Amerikaanse chicklits. Gewoon een normale Hollandse meid die in een kledingwinkel werkt, terwijl haar ouders eigenlijk vinden dat ze wel beter kan. Soms gaat het Nicole iets te makkelijk af wat betreft Mr. Boekenman, maar dat zien we maar gauw door de vingers.

Halsoverkop is een heerlijk boek om in de zomer op het strand te lezen, aanrader!

Het boek is niet dik; je vliegt er doorheen. En dat komt mede door de schrijfstijl van Van Wijnen. Halsoverkop is geen hoogstaande roman, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is een heerlijk boek om in de zomer op het strand te lezen, een dikke aanrader wat mij betreft.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Aline van Wijnen.

HalsoverkopTitel: Halsoverkop
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen: Juni 2016
Pagina’s: 208
Uitgever: Zomer&Keuning

bol-button

Rating: 3,7/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *