Roman

Grey – E.L James

Grey Titel: Grey
Auteur: E.L James
Verschenen: 21 juli 2015
Pagina’s: 559
Uitgever: Prometheus
Originele titel: Grey

Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg – tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voor bij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Mening over Grey

Grey, het eerste deel van de vijftig tinten trilogie, maar dan geschreven vanuit Christian Grey. Eigenlijk had ik hier niet zo heel veel zin in. Wéér dat hele verhaal. Natuurlijk, het verhaal was best leuk, maar voor één keer. Op de een of andere manier was ik er toch wel een klein beetje nieuwsgierig naar en dat overwon. Grey was namelijk best mysterieus en eigenlijk wist je niet zo goed wat er in zijn hoofd om ging. Op deze manier kon ik er dan toch achter komen. En dat was eigenlijk de reden dat ik ben begonnen met dit boek. Uitleg waar het boek over gaat is niet eens nodig, gewoon deel één, maar dan geschreven vanuit Christian Grey.

Het boek heeft mij ontzettend aangenaam verrast. Natuurlijk weet je al wat er komen gaat, maar de gedachtes van Grey maken het boek toch echt een stuk leuker. Ik wilde constant doorlezen omdat hij gewoon een veel interessanter personage is dan Ana eigenlijk was.
Daarnaast weet je nu ook wat Grey doet, terwijl hij gewoon thuis zit en op zijn werk, hoe hij nadenkt en wat hij vindt van bepaalde dingen. Het is fascinerend en ergens ook wel spannend tegelijkertijd. En eerlijk is eerlijk, ook in dit deel begonnen de seks scenes op den duur gewoon te vervelen. Het was weer hetzelfde, ze duurde te lang en het was erg eentonig om te lezen. Dit was te verwachten en dat neem ik het boek dan ook helemaal niet kwalijk, aangezien dit gewoon precies het eerste deel is. Toch is het geen totale ramp dat je graag door deze scenes wil bladeren. Het hele boek maakt het gewoon meer dan goed dat je het leest vanuit Grey zijn gedachten.
Ik ben enthousiast en ik denk dat ik dit boek zelfs beter vind dan de eerste drie delen die vanuit Ana geschreven zijn.
Of ik zou willen dat er een deel twee vanuit Grey komt, nee dat hoeft van mij eigenlijk niet. Ik denk dat dit weer iets te veel van het goede zal worden. Al zou het mij niks verbazen als ook dit gaat gebeuren.

Meer recensies lezen van de boeken van E.L. James? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *