De graces
Algemeen

De Graces – Laure Eve

Onlangs las ik het boek De graces, geschreven door Laure Eve. Ik mocht haar ook nog eens ontmoeten, lucky bird! Ik hoorde veel wisselende verhalen over het boek en in deze recensie lees je wat ik van het boek vind.

Waar gaat De graces over?

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

De graces draait om River Page en haar obsessie voor de familie Grace. River is new in town en direct voelt ze een aantrekkingskracht voor deze vreemde familie. De familie Grace wordt door eigenlijk iedereen in de stad gezien als heksen en niemand wil wat met hen te maken hebben. Maar River wel. Zij voelt direct een aantrekkingskracht met de familie en besluit zich vast te klampen aan ze.

Allereerst moet ik beginnen met het feit dat Laure Eve een hele fijne schrijfstijl heeft. Ik kon echt niet stoppen met lezen, niet alleen door de spanning, maar ook omdat het zo lekker weglas. Alleen daarom al kan ik het boek aanraden. Daarnaast vind ik ook het verhaal heel interessant: hoewel ik niet zoveel met heksen heb, vind ik het enorm leuk om te lezen hoe Laure Eve dat beschrijft.

Het einde van het boek vond ik echt enorm vaag en ik had vooral ontzettend veel ‘WTF’-momenten. Ik had duizend en een vragen en moest doorlezen om er achter te komen wat er nou precies speelde. En het einde was, eerlijk is eerlijk, heel erg goed. Ik heb enorm genoten van dit boek en kan hem zeker aanraden. Alleen al door het omslag, dat veel mooier is dan het Engelse omslag, zou je hem al moeten hebben. De graces kost nu trouwens, tijdelijk, een tientje.. Voor dat bedrag kun je hem ook niet laten liggen!

De graces

Titel: De graces
Auteur: Laure Eve
Verschenen: september 2016
Pagina’s: 272
Uitgever: Van Goor

bol-button

Rating: 4/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.