Boekrecensies,  Roman

Graag gedaan, Noni Blake – Claire Christian

Toen het boek Graag gedaan, Noni Blake verscheen, trok deze direct mijn aandacht. Ik houd altijd wel van boeken waarbij de hoofdpersonages hun leven drastisch omgooien. Zo ook Noni Blake. Ik las het boek en vertel jullie wat ik ervan vond!

Waar gaat Graag gedaan, Noni Blake over?

Noni Blake heeft besloten dat ze niet de rest van haar leven stil kan blijven staan. Sinds haar relatie met Joan na negen jaar op de klippen is gelopen, weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet – en dat was anderhalf jaar geleden…
Een avond met haar beste vriend (en een aantal glazen wijn) later heeft ze een plan: ze gaat op zoek naar wat – en wie – háár gelukkig maakt. Ze zal zich niet meer verliezen in een relatie, nee, Noni Blake gaat eindelijk tijd, aandacht en liefde besteden aan de persoon die al haar hele leven op de tweede plek komt: zichzelf.

Wat volgt is een persoonlijke ontdekkingstocht naar geluk, genieten, en goede seks. Maar als ze de knappe tatoeërder Beau tegen het lijf loopt, gaat Noni twijfelen aan haar plan om relaties te mijden. Kun je voor iemand vallen zonder jezelf weg te cijferen?

Noni Blake is vastgelopen in het leven. Haar relatie is na een lange tijd uit, haar baan vindt ze leuk maar biedt al een tijdje geen uitdaging meer, kortom ze heeft een quarterlife crisis. Wanneer ze op een avond samen met haar beste vriend is, besluit ze een lijst op te stellen. Een lijst van mensen die ze in het verleden is tegengekomen, met wie ze geen seks heeft gehad maar dat wel zou willen. Wanneer ze hoort dat een oude bekende in Europa is, besluit ze een tijdje vrij te nemen en op ontdekkingstocht te gaan in Europa. Haar doel? Genieten en haar geluk terugvinden. Dat doet ze onder andere door oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar dan ontmoet ze Beau, en verandert alles.

‘In Graag gedaan, Noni Blake volgen we Noni in haar zoektocht naar zelfliefde, een mooi verhaal waarbij je haar zelfverzekerheid voelt groeien’

Graag gedaan, Noni Blake is een vlot boek dat je prima tussendoor kan lezen. De hoofdpersoon Noni is vrij onzeker en doet er alles aan om haar geluk terug te vinden. Haar oplossing? Seks. Met verschillende mensen die ze kent uit het verleden, maar ook nieuwe onbekenden. Eerlijk gezegd vond ik het boek vaak een beetje plat. Het lijkt alleen maar te gaan over het verkrijgen van zoveel mogelijk bedpartners en daarnaast vond ik het op sommige punten ook vrij onrealistisch. Noni worstelt met zichzelf, maar tegelijkertijd weet ze wel iedereen te strikken. De seksscènes worden uitgebreid geschreven en bijna ieder hoofdstuk was er wel weer een nieuwe bedpartner. Daar stoorde ik mij persoonlijk af en toe aan. Wat ik wel heel leuk vond om te lezen, is dat Noni steeds zekerder wordt van zichzelf. Ze omarmt zichzelf en maakt zich niet meer zo druk om wat anderen denken. Je kijkt dus mee in haar proces naar zelfliefde en dat vond ik erg mooi om te lezen. Het einde vond ik heel voorspelbaar, maar gaf wel voldoening. Het boek heeft een mooie boodschap, maar persoonlijk mocht het van mij wel wat minder plat.

Pluspunten: 
+ Zoektocht naar zelfliefde
+ Vlot geschreven
+ Het boek speelt zich af in verschillende landen

Minpunten: 
– Soms vond ik Noni een beetje irritant
– (Te)veel seksscènes

Ben je benieuwd geworden naar Graag gedaan, Noni Blake? Bestel hem hier op Bol.com! 

Graag gedaan, Noni Blake

Titel: Graag gedaan, Noni Blake
Auteur: Claire Christian
Verschenen: juli 2021
Pagina’s: 336
Uitgeverij: De Fontein

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *