Gouden bergen
Boekrecensies,  Chicklit,  Jeugd,  Teen chicks

Gouden bergen (Geek Girl #4) – Holly Smale

Het vierde deel al weer van de serie Geek Girl: Gouden bergen. De andere drie delen heb ik met veel plezier uitgelezen, is het vierde deel nog steeds zo leuk?

Harriet Manners – fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd – heeft goede hoop voor het nieuwe schooljaar: in dit eindexamenjaar gaat alles anders worden, beter, spannender. Maar vooralsnog lijkt er zich weinig spannends in Harriets leven voor te doen. Haar vriendin Nat is nu ze studeert allee nog maar bezig met jongens en vriend Toby heeft alleen maar aandacht voor zijn ‘Supergeheime Project’. Gelukkig dient zich een bijzondere modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko.

Ik val maar met de deur in huis. Ik moest en zou direct deel vijf erachteraan lezen omdat dit een enorme cliffhanger was. Terwijl ik in het begin begon te twijfelen of Geek Girl niet een beetje te jong voor mij was, lees ik het boek met zo veel plezier weg dat ik heb besloten dat het allemaal niet meer uitmaakt. Doordat ik laatst weer een filmpje zag van Beugelbekkie, een programma dat ik vroeger altijd keek, besefte ik ineens dat de boeken van Geek Girl bijna hetzelfde zijn. Beugelbekkie vond ik ook altijd zo hilarisch en Harriet heeft veel van deze trekjes. Een heerlijke puber en alles wat daarbij komt kijken. Hoewel, Harriet is natuurlijk supermodel en weet bizar veel feitjes, waar je zelf ook nog een hoop van kan leren. Een klein verschil dus.

‘Als je even niet oplet heb je in één dag Gouden bergen gelezen’

De boeken van Geek Girl lezen zo ontzettend makkelijk weg. Als je even niet oplet heb je in één dag het hele boek gelezen. En in een week dus de hele serie! De boeken zijn perfect om onder een leesdip uit te komen en om je hoofd even helemaal leeg te maken na een zwaar tentamen of een zware week op werk. Regelmatig zit je hoofdschuddend naar je boek te kijken. “Waarom doet ze dit nou?!”
Harriet kan erg herkenbaar zijn voor de middelbare scholieren. Iedereen kent wel zo’n meisje of iemand die er een beetje op lijkt. Het laat erg goed zien hoe het er op een middelbare school aan toe kan gaan en hoe pubermeisjes zich eigenlijk kunnen voelen. Toch blijft Harriet zo zelfverzekerd en dat vind ik echt enorm knap. Het voelt voor mij bij het lezen een beetje alsof je de oudere zus bent en je hoopt constant dat alles maar gewoon beter wordt en dat Harriet een lang en gelukkig leven zal leiden. Een sprookjeseinde dus. Als je Geek Girl al eens hebt gelezen, weet je dat Harriet dat nog wel eens kan verpesten… En daardoor blijft elk boek keer op keer leuk om te lezen. Ik ben ondertussen al in deel vijf begonnen en ik gok dat ik deze erg snel uit zal hebben…

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Smale? Klik dan hier.

wat nu

Titel: Gouden Bergen
Auteur: Holly Smale
Verschenen: Juli 2015
Pagina’s: 372
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4.5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *